Jump to content

num1r0

Members
 • Content count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

About num1r0

 • Rank
  Registered user
 • Birthday 12/27/1991

Recent Profile Visitors

173 profile views
 1. Nu cred ca tool-ul acesta mai lucreaza. YouTube-ul acum (in comparatie cu anii precedenti) monitorizeaza deja si primele 300 de vizualizari. Poate si apare ele la inceput la video, doar ca in timp scurt vor fi anulate. E posibil de facut vizualizari cu proxy-uri, insa nu trebuie sa fie publice. Cele publice sunt monitorizare de website-urile mari (ex.: YouTube). Daca si ai nevoie de program de genul, cauta ceva mai recent
 2. Doar ca fiti mai atenti cind extrageti PDF-ul (daca exista) https://www.virustotal.com/#/file/575146a3e8f99b11b12a0fc2dd84fe011d879fc8c2fc5eece2425de91b5fb52d/detection Un VM nu ar incurca (deconectat de la net).
 3. Bash shell vs Python/Ruby

  Pentru automatizari, in cazul la un numar mare de servere, iti recomand sa vezi Ansible. E scris in Python, insa nu necesita nimic instalat pe target servers (il instalezi doar la tine local si gata). E foarte nice tool cind vrei sa faci un mass deployment or whatever.
 4. Bash shell vs Python/Ruby

  Daca sa privesti din partea System Operations, atunci 'bash'-ul are prioritate. Bash is like a glue between multiple tools, to get things done quickly. Sa presupunem ca ai 100 de servere si doresti sa download-ezi -> instalezi -> configurezi un tool pe ele si sa mai creezi vreun cron job pentru acel tool. Chestia data o poti face intr-o singura linie de bash (one liner). Daca lista servere e in fisier-ul 'servers.list', atunci poti rula un astfel de bash script: for server in `cat servers.list`; do ssh <username>@${server} 'wget <my_tool> && cp <my_tool> /usr/bin/<my_tool> && echo "30 * * * * root /usr/bin/<my_tool> param1 param2" >> /etc/crontab'; done Pe cind in Python, trebuie ai de raspuns la mai multe intrebari: Ce versiune de Python este instalata pe servere (2.x sau 3.x)? In cazul in care vrei sa ruleze .py scriptul pe fiecare din server; Probleme de dependente, in cazul in care vrei sa ruleze .py scriptul pe servere. Nu toate pot avea modulele necesare instalate; Daca ruleaza doar la tine pe host, atunci revii iarasi la folosirea bash-ului pe partea server, Python fiind folosit doar la cititea fisierului cu lista de servere si connectarea prin SSH la ele; Dupa parerea mea, atit Bash-ul cit si Python sunt foarte importante si trebuie stiute (pentru SysOps stuff). Ruby nu l-am inclus, pentru ca in comparatie cu Python, Ruby nu e atit de popular pe serverele Linux si nu il poti gasi instalat by default pe multe distributii. ***One liner-ul de mai sus nu l-am testat. L-am scris direct aici pe site. Interpreteaza-l mai mult ca pseudo-bash-code )))
×