Jump to content

gicu.kent

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

About gicu.kent

  • Birthday 01/01/1980

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gicu.kent's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

  1. Pentru ca pe android aplicatia are multe permisiuni(prea multe dupa parerea mea) si citeste singura codul din sms si apoi il sterge ca nu mai ai ce sa faci cu el. Urasc politica de securitate a Androidului, majoritatea aplicatiilor au mult mai multe permisiuni decat ar trebui, de-aia e usor sa faca virusi. Eu personal am Windows Phone si sunt multumit ca aplicatiile nu fac ce vor ele.
  2. Exista windows 7 usb edition, il gasesti pe filelist sau pe tpb. Dar trebuie avut in vedere ca un stick nu are buffer, nu poate scrie in mai multe locuri in paralel, si oricat de usb3.0 si cu viteza de 60-70mbps ar fi, tot o sa mearga prost. Singura optiune ok ar fi sa fie instalat pe un hdd extern. Daca ai eSata la laptop/calculator, iti iei o carcasa externa cu eSata si poti sa instalezi orice Windows pentru ca e portul e legat direct la controllerul sata si se comporta ca si cum ar fi in laptop/calculator.
  3. scanneru de smtpuri scaneaza si alte porturi decat 25? face autentificare ssl/tls?
  4. Va multumesc foarte mult pentru sfat. Merge foarte bine si poti sa faci multe chestii intr-un singur terminal.
  5. Buna sa va fie seara! Incerc si eu sa pun nVNC Scanner in background cu nohup si nu imi iese. Vreo idee? Distributia de linux e ubuntu, alte executabile merg in background, insa asta e putin mai special ca nu merge accesat cu comenzi din exterior, trebuie sa fii in interiorul softului.
  6. Din intamplare chiar am mers azi la cineva care si-a luat un X550CC(l-a luat de la cel.ro cu 1799lei). Arata bine si are componente decente. Sfatul meu este sa nu-ti cumperi niciodata un laptop cu procesor AMD, cu atat mai putin un laptop subtire care nu are capacitatea de a raci un procesor AMD. Procesoarele au performante similare, insa cel de la AMD se incalzeste(si consuma) de 2x mai mult pentru a face aceeasi treaba. Placile video au, la fel, performante similare, consider ca cei de la ATI fac treaba mai buna la placile low end - mid range. Este cunoscut faptul ca laptopurile cu cipuri Intel sunt foarte fiabile iar cele cu cipuri AMD au foarte mari probleme dupa 2-3 ani de folosire sau chiar mai devreme. In concluzie, daca vrei sa mearga fara probleme si peste 2-3 ani mergi pe varianta cu Intel. Si in plus, avand in vedere ca procesorul Intel consuma pe jumatate, si bateria o sa tina mai mult. Ii rog pe detinatorii de desktopuri sa se abtina din a da sfaturi despre laptopuri pentru ca nu e acelasi lucru, intr-un desktop, oricat s-ar incalzi un procesor, gasesti cu ce sa-l racesti eficient, la laptop e limitata capacitatea de racire, caldura fiind principalul factor de defectare a lor.
  7. multumesc pentru raspunsuri. voi seta scannerele si catre porturile astea sa vad ce gasesc.
  8. Salut! Ce porturi non-standard ati intalnit pentru SSH? Stie cineva daca exista vreun trend spre un anumit sau anumite porturi diferite de 22?
  9. In primul rand haideti sa diferentiem conceptele. Exista conceputul de gaming(de zi cu zi, pentru pasionati) pentru care iti trebuie o scula si conceptul de a te juca o data la 2-3 zile, 2-3-4 ore un joc ce nu necesita prea multe resurse gen CS Go sau vreun CoD. Gaming nu poti sa faci pe un laptop chiar daca e mama lui de Alienware de 200 de milioane. Ganditi-va ca placile video de top de pe laptop ajung si la 100W TDP per bucata si sunt laptopuri care au cate 2 plus un procesor de 45W TDP (daca e i7). Nu poti sa scapi de 200W de caldura prea usor si de-aia daca folosesti un laptop sa te joci in fiecare zi ai cele mai mari sanse sa dezlipesti cipurile de la placile video o data pe an in cel mai fericit caz. Cel mai probabil daca vrei un laptop sa te joci, nu esti genu care se joaca in fiecare zi, asa ca orice laptop cu o placa video gen Nvidia GT640/650/740M sau ATI 7730/8730/8750M si cu un procesor i5/i7 ivy bridge o sa fie mai mult decat suficient. Ca producator/modele, daca tot ai 3000 de lei orienteaza-te catre ceva mai de calitate, nu-ti lua un model low end doar de dragul de a avea i7 ca pe laptop un i5 ivy e chiar suficient. Fereste-te de G580 de la Lenovo sau de seria G6 de la HP sau producatori obscuri gen Packard Bell/Fujitsu/Acer/samd. Eu personal sunt amator de Dell si, cel putin la modele mai scumpe, nu m-au dezamagit niciodata. Seriile Inspiron de la Dell si Y de la Lenovo au modele reusite. HP are laptopurile ENVY care sunt de calitate. Asus face laptopuri fiabile, iar la Sony dai destui bani pe firma. Personal iti recomand sa cauti un Dell XPS, chiar si refurbished daca nu gasesti nou la 3000 de lei si nu o sa dai gres cu el.
  10. Dragii mei, e primul meu post aici asa ca va rog sa fiti intelegatori. In primul rand vreau sa spun ca nu am gasit o categorie corespunzatoare unde sa propun discutia asta, daca vreunul dintre moderatori considera ca exista, rog sa fie mutat unde trebuie. Vreau sa propun o disctutie despre ceva ce unii considera imposibil. Din cate stiu eu, TTL face parte din headerul pachetelor, are o valoare prestabilita si scade cu o unitate cu fiecare hop pe care il parcurge (daca gresesc, astept completari/lamuriri de la cunoascatori). As vrea sa stiu daca exista vreo metoda prin care se poate modifica valoarea initiala la o valoare custom(nu cele prestabilite 64/128) si care sunt implicatiile unei astfel de practici. Exemplu de situatie unde ar fi utila o astfel de practica: Te afli in spatele unui proxy care raspunde la ping, pachetele tale au un TTL, pachetele de ping pe care le trimite serverul de destinatie catre ip-ul proxyului au TTL foarte diferit. Asa se poate afla ca te afli in spatele unui proxy. S-ar putea face ceva in legatura cu asta? Va multumesc si astept rapsunsurile voastre.
×
×
  • Create New...