Jump to content

cristidm

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

About cristidm

  • Birthday 02/06/1994

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

cristidm's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

  1. Multumesc de informatii. Acum, pun si eu o intrebare mai stupida. M-am uitat pe variante si unele exercitii la proba la informatica le pot rezolva mult mai simplificat si curat folosind functii din biblioteca standard. Banuiesc ca nu accepta asa ceva?
  2. Adevarat a inviat. Asta e pe tiganeste sau ce inseamna cocirlos?
  3. Examenul de admitere de info la unibuc se da pe calculator sau scriu codul cu pixul:D?
  4. Vorbeam cu cineva de ce atat de multi absolventi de clasa a XII-a aleg politehnica in locul facultatii de informatica de la universitate. Din punctul meu de vedere, daca vrei sa devii programator, fmi se axeaza mult mai mult pe materiile necesare dezvolatrii aptitudinilor de programator. In fine, am intalnit si o serie de stereoripuri vorbind cu respectiva persoana. Cel mai ciudat ar fi ca la fmi se duc viitori profesori, iar la politehnica se duc viitori programatori. Permiteti-mi sa va intreb, de ce se duc multi dintre cei ce doresc sa devina programatori la poli? Este adevarat mitul ca de la fmi ies viiori profi de info? Eu sunt tot a XII-a, intreb ca sa-mi fac o idee.
  5. cristidm

    .

    Man, mai bine deschide un thread nou pe codereview.stackexchange.com sa-ti dea lumea review si la cod si iesi si mai avantajat asa.
  6. cristidm

    thepiratebay

    Cica e plin de malware ala .cr.
  7. Eu raman tot la wolframalpha, mi se pare mai eficient si nu mori daca scrii tu de mana ecuatiile
  8. Mi-e putin neclar, tu vrei sa inveti securitate sau programare? Daca vrei sa inveti securitate ai putea sa mai faci cate un wargame http://overthewire.org/wargames/. Nu ar strica nici ceva cunostinte de linux. @jsonwhite Cred ca codeacademy nu e chiar cea mai buna optiune pentru un incepator, e destul de superficial contentul lor. Personal i-as recomanda o carte care te ia de la inceput si, eventual, un tutorial video din cand in cand.
  9. cristidm

    Python help.

    Boss, ce incerci tu sa faci acolo pe linia 3 este sa despahetezi un tuple. Si iti spune clar in eroare care e problema, `argv` contine mai multe obiecte decat cate variabile ai pus tu in partea stanga(lhs) a operatorului de atribuire. Pentru inceput, da-i un print lui argv ca sa te lamuresti. Iar printurile alea de pe liniile 5-8 baga-le intr-o bucla. Exemplu: for index, arg in enumerate(argv): print ' Argumentul nr' + str(index) + ' :' + arg M-am uitat din nou pe eroare. Modul corect, iar prin corect ma refer la ce intentiona autorul cartii, de rulare al progamului ar fi fost din consola. Asa ar fi trebui tu sa executi scriptul: python main.py 1 2 3 `1`, `2` si `3` se numesc `command line arguments`, iar obiectul `argv` va contine aceste valori. Daca tu nu-i pasezi niciun argument progamului el va contine decat numele scripului(deci doar o valoare). Evident ca vei primi o eroare cand vei incerca sa despachetezi tupleul... De asemenea, ceva nu e in regula in `manage.py` pe linia 2.
  10. Pe ce nisa se axeaza site-ul?
  11. Iti ia mai putin cu un pastebin, plus ca nu conteaza DOAR cat iti ia tie, gandeste-te ca nu ne putem uita pe cod si sa ghicim asa din prima care e problema, codul ala trebuie testat. Acum cine crezi ca sta sa transcrie codul din screenshot?
  12. tu nu ai auzit de pastebin, e prea de tot sa faci screenshot la cod?
  13. Ati auzit de flask? Este un micro web framework pentru python relativ nou pe piata ce iti ofera posibilitatea sa creezi aplicatii web destul usor. Atuul principal fiind modularitatea acestuia, nu te constrange in nicio privinta, poti schimba pana si template engineul daca vrei. A mai dezvoltat cineva vreo aplicatie web in flask? Ce ziceti, are vreo sansa pe la noi(adica Romania)?
  14. Salut, de ceva vreme m-am apucat sa rezolv exercitii din k&r si cred mi-as folosi mult mai util timpul daca mi-ar mai da si alti cate un sfat pe codul scris de mine, asa mai invat din greseli. Va rog, daca nu va dereanjeaza, sa-mi spuneti ce credeti despre rezolvarea mea. Crerinta: IN A TWO'S COMPLEMENT NUMBER REPRESENTATION, OUR VERSION OF itoa DOES NOT HANDLE THE LARGEST NEGATIVE NUMBER, THAT IS, THE VALUE OF n EQUAL TO -(2^(wordsize-1)). EXPLAIN WHY NOT. MODIFY IT TO PRINT THAT VALUE CORRECTLY, REGARDLESS OF THE MACHINE ON WHICH IT RUNS. Rezolvare: Ideaa este in felul urmator, valoarea absoluta a celui mai mic numar in 2-s complement va fi intodeauna mai mare decat cea mai mare. Ceva de genul |min|> max sau |min| - 1 == max. Snippetul original postat de autor in carte converteste variabila n in numar pozitiv daca vede ca aceasta este negativa. Eu am ales sa o las negativa si sa convertesc rezultatul operatiei modulo. In versiunea mea, exercitiul se gaseste la pagina 78. #include <stdio.h> #include <string.h> #include <limits.h> void itoa(int n, char s[]); void reverse(char s[]); int main() { char s[230]; itoa(INT_MIN, s); printf("%s", s); return 0; } void itoa(int n, char s[]) { int sign, i; sign = (n < 0) ? -1 : 1; i = 0; do{ s[i++] = (n % 10) * sign + '0'; } while((n /= 10) != 0); if(sign < 1) { s[i++] = '-'; } s[i] = '\0'; reverse(s); } void reverse(char s[]) { int i, j; int temp; for(i = 0, j = strlen(s) - 1; i < j; i++, j--) { temp = s[i]; s[i] = s[j]; s[j] = temp; } }
×
×
  • Create New...