Jump to content

warrior98

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

About warrior98

  • Birthday 09/25/1998

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

warrior98's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

  1. @alexandruth Stiu ca endl e mult mai lent decat "\n", dar la 3 endl nu se pierde multa performanta, diferenta se vede de la cateva mii de iterari. Cu int nu imi dadea bine la un test, acum merge. LE: Am reusit sa descopar metoda de O(n2): #include<fstream> using namespace std; ifstream fin("ratb.in"); ofstream fout("ratb.out"); int n, k, v[5001], sv[5001], i, j, s, smax = -2147483648, inc, sf; int main() { fin >> n >> k; for (i = 1; i<=n; i++) { fin >> v[i]; sv[i] += sv[i-1] + v[i]; } for (i = 1; i<=n-k+1; i++) { for (j = i+k-1; j<=n; j++) { s = sv[j]-sv[i-1]; if (s > smax) { smax = s; inc = i; sf = j; } } } fout << smax << endl << inc << " " << sf; fin.close(); fout.close(); }
  2. Se da urmatoarea problema: RATB. Vreau sa stiu si eu o metoda mai eficienta decat cea pe care am postat-o mai jos, deoarece aceasta da TLE la 6 teste #include<fstream> #define Max 5001 using namespace std; ifstream fin("ratb.in"); ofstream fout("ratb.out"); int long long n, k, i, j, l, s, smax = -4294967296, inc, sf; int short v[Max]; int main() { fin >> n >> k; for (i = 1; i<=n; i++) { fin >> v[i]; } for (i = 1; i<=n-k+1; i++) { for (j = k; j<=n-i+1; j++) { for (l = i, s = 0; l<=i+j-1; l++) { s += v[l]; } if (s > smax) { smax = s; inc = i; sf = l-1; } } } fout << smax << endl << inc << " " << sf; } Am vazut ca se poate face si cu O(n) si cu O(n2), numai ca prima metoda se facea cu deque, ceea ce nu stiu sa fac, iar a doua metoda nu a fost postata.
  3. Se pot gasi drivere video pentru vechiul meu laptop cu GPU Xpress 200M, randarea software foloseste destul de mult CPU-ul? Alta intrebare: cum e cu CodeBlocks-ul pe Ubuntu?
  4. La un i7, nici nu cred ca se pune problema ca Skype sa utilizeze asa mult procesorul. Nu ai cumva un "covor de praf" in sistemul de racire a componentelor? Din cauza asta temperaturile cresc foarte mult si procesorul intra in thermal-throttling (same for GPU).
  5. Momentan fac de pe campion, ma voi uita sa vad ce probleme sunt pe infoarena, numai ca ma deranjeaza faptul ca nu toate problemele de o stea sunt una dupa alta, chiar daca le pun sa fie aranjate dupa dificultate.
  6. Multi prosti pe lumea asta care nu stiu sa fac diferenta dintre un mesaj de eroare si o imagine care ii obliga sa descarce ceva sau dintre un buton adevarat de download si o reclama.
  7. Salut, sunt clasa a IX-a si anul acesta am participat la Olimpiada de Informatica pentru prima oara si am reusit sa ajung pana la OJI unde am ajuns pe locul 2, dar nu m-am calificat mai departe, la ONI. As vrea sa incep de acum pregatirea pentru olimpiada de anul viitor, dar mai intai as vrea sa ajung la nivelul de ONI clasa a IX-a, dupa care sa trec la materia de clasa a X-a. Ce exercitii imi recomandati sa fac pentru ca la anul sa ma calific fara emotii la ONI coi lucra zilnic doua-trei ore pe zi, iar in vacante minimum patru-cinci ore? Va multumesc!
  8. @SynTAX Toata lumea baga frica-n oameni "ca razboiu', razboiu'!!". Nu Guvernul a cerut ca Suceava sa fie pregatita de "razboi", ci Suceava a cerut bani de la Stat pentru ca asa e meciul, investitia asta a fost planuita de mai demult. Daca tot ne prinde iarna nepregatiti, macar razboiul sa nu ne prinda, desi cred ca o va face!
×
×
  • Create New...