Jump to content

Deathace

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Deathace

  1. @Sithalkes Chiar o idee buna, dar este un pic mai complicat. Am gasit pe cineva la munca care a lucrat la servisul de IBM si mi-a zis sa ii duc laptopul lui sa ii faca unlock, cica are el cu ce sa ii faca. Sa vedem ce se intampla, daca nu merge, si nu merge nu este o mare pierdere am sa incerc alternativa ta.
  2. **Update** 2-Mar Am realizat ca am gresit circuitul *duhh // Acele diode au si ele un sens in care conduc curentul. In fine, refacut circuitul exact ca in diagrama de mai jos, dar totusi imi da eroarea ERROR: EEPROM NOT AVAILABLE! Trebuie re-gandit deoarece portul merge pefect, am sudat EEPROM-ul cat de bine am putut pe SCL si SDA dar totusi intampin aceasta problema. Un pic de avansat in metoda de shorting - reset a EEPROM-ului, acest EEPROM are 2- reset methods / low - high. Connecting high reset & GND incearca sa bypass / se gandeste laptopul dar totusi nu cred ca l-am lasat destul. Oricum nervii si nerabdare, ma cuprind enorm. Sper sa pot psihic sa duc la capat acest proiect mic
  3. Am sa postez in cazul in care rezolv, cred ca am nevoie de cabluri noi si trebuie sa verific circuitul. O fi el destul de simplu / dar daca nu merge o rezistenta/dioda degeaba. Si cred ca va trebui sa lucrez si la COM port sa ma joc cu Baud Rate-ul, nu stiu dece dar la unele microchipuri BR-ul trebuie 4200 in loc de 9600 pentru a citi corect informatia. In general acest lucru avem noi pentru niste printere vechi la servis care inca se conecteaza prin COM. Trebuie explorat acest subiect, am cerut ajutorul unui fost membru al forumului care este programator pentru sisteme de securitate si ma va ajuta si el. Daca reusim, va fi ceva interesant. Multumesc pentru sustinere!
  4. Salutare tuturor! De ceva timp ma tot documentez in legatura cu SVP-ul de la un IBM T60, Am cumparat de la cineva un laptop sa incerc sa ii resetez parola de motherboard (Supervisor Password) Pentru acest model am gasit mai multe metode care in mare parte nu au functionat. 1. Remove CMOS Battery 2. Complete drain de energy 6-12ore. 3. Shortcircuit AMTEL microchip (in care aparent se tine SVP-ul) 4. Citirea chipului amtel prin conectarea porturilor SDA - SCL - La citirea chipului imi da EEPROM NOT AVAILABLE Si tutorialul de pe net nu mentioneaza T60-ul de la IBM dar sunt multe din seria T, m-am gandit ca merge. Chipul este AMTEL 714 25010AN SU27, Poate stie cineva ceva care ma poate ajuta cu acest mini proiect. Nu intentionez sa schimb placa de baza sau microchipul de securitate. Multumesc,
  5. O faza un pic mai nasoala, daca ai un consumator si niste fire prea subtiri te poti arde, eu am cazut in aceasta plasa. Cu o baterie de 12V 9A de USP am pus un consumator/transformator 12v/110V de 1000W si cand l-am pornit mi-au luat foc firele oricum am invatat ceva nou.
  6. Salut RST, Ma numesc Iulian (ID DeathAce mai peste tot). Nu sunt programator, dar sunt tehnician in domeniul IT. Si cam atat ma duc sa citesc posturile interesante.
×
×
  • Create New...