Jump to content

bhavacakra

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

bhavacakra's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

  1. Fetele raspundeau greu pe chat (da, eram "mirkr"), asa ca m-am hotarat sa accelerez putin procesul: era un buton magic, al carei semnificatii nu o intelegeam exact (ie "remote"), si dupa o saptamana ajunsesem doar sa stau in spatele editorului si sa-i slefuiesc raspunsurile botului. avea si niste algoritmi interesanti de identificat nickname-uri feminine. Nu era perfect, deci i-am facut si o functionalitate de genul "switch to manual mode" - tot ce am invatat era din manualul oficial (si acum imi amintesc, sectiunea 7 din F.A.Q-ul mircului). Nu a reprezentat cine stie ce, dar asa m-am obisnuit sa studiez direct in engleza. Desi stiam deja putina algoritmica (facusem pascal la scoala o jumatate de an), acesta a fost primul meu contact din interes cu programarea.6 ani mai tarziu, pot spune ca m-am plimbat prin limbaje ca C, PHP (nu mai mentionez javascript si manipulari DOM), C++, ASM, Python (si altele nedemne de mentionat) si destule framework-uri (Qt, WinAPI, MFC printre cele mai semnificative) si am acumulat foarte multe cunostinte. Momentan folosesc un sistem GNU/Linux ca OS principal si sunt curios ce ma mai asteapta - probabil voi pune mana sa invat cum trebuie despre "extending and embedding PHP".
  2. Daca te deranjeaza then look the other way. Ceilalti 160 de cititori nu au fost disturbed by that.
  3. "ascultator" nu inseamna mai rapid, ci cred ca se referea la: personalizat
  4. http://ajutor.org.ro/index.php/flavious/Injectarea_static%C4%83_de_cod Distracþie plãcutã PS: deºi în mod normal nu este permis sã postezi link dacã nu ai trei posturi deja, this limitation can be circumvented by editing the initial post mã gândeam cã poate vreþi sã o reparaþi
  5. asm nu numai ca este un avantaj, ci o necesitate in reverse-engineering. altfel nu mai este reverse-engineering.
  6. Am o problema legata de sintaxa masm. Problema e ca vreau sa incarc continutul unei variabile in registrul eax, nimic mai simplu: int main(void) { int i; __asm { mov eax,[i]; } return EXIT_SUCCESS; } Probleme apar cand vreau sa umplu un registru cu valoarea unei variabile care nu are are aceeasi dimensiune ca registrul in cauza. Stiu ca masm cunoaste instructiuni de padding ca TYPE, dar nu e de gasit un exemplu concret. Bineintelex ca vreau ca daca am un char c=7; si eax = 0xCCCCCCCC, si apoi fac (teoretic, practic va da eroare) un mov eax,[c] nu vreau sa am in eax apoi 0xCCCCCC07, ci sa dea automat 0-padding - presimt ca exista o posibilitate sintactica in masm pentru acest lucru, un fel de "casting" - in afara de smecheria cu xor eax,eax.
×
×
  • Create New...