Jump to content
Nytro

Kaspersky a făcut propriul sistem de operare

Recommended Posts

Kaspersky a făcut propriul sistem de operare

by unacomn on 24/08/2016
 
kasperskyos.jpg

Pentru cea mai mare parte a ultimilor ani nu au fost chiar atât de multe sisteme de operare, cel puțin nu în ceea ce privește tehnologia pe care sunt bazate. Realizarea unuia de la zero este un proces lung și dificil, așa că nu apar peste noapte. Dar după patru ani de muncă, Kaspersky pare să fi realizat unul.

Kaspersy Labs a realizat propriul sistem de operare, KasperskyOS, construit de la zero folosind tehnologie proprie, fără să fie bazat pe Unix, Linux, Windows sau orice alt software deja existent. Sistemul de operare a fost făcut cu siguranță în minte, motiv pentru care prima sa aplicație este în routerele făcute de compania Kraftway, menite pentru sectorul industrial, instituții guvernamentale, spitale și învățământ.

 

Fiind construit pe tehnologie complet nouă, KasperskyOS nu este atât de vulnerabil din start, iar principiile pe care a fost făcut încearcă să reducă impactul pe care îl poate avea un atac de malware asupra sistemului. Ca să nu mai spunem de beneficiile pe care le aduce lipsa unui backdoor care ar putea sau nu să fie prezent de ani de zile în fiecare alt sistem de operare. Sistemul de operare nu permite proceselor care rulează să comunice în mod anonim, nu le permite să încalce care le-a fost atribuit de politica de securitate și în general este făcut să nu lase malware să o ia razna, chiar și dacă reușește să se instaleze.

 

Detalii complete despre acest sistem de operare ar trebui să fie disponibile în viitorul apropiat. Dacă vreți să aflați mai multe despre tehnologie, puteți arunca o privire peste planul general de acum câțiva ani. Nu se știe dacă va exista o variantă și pentru desktop, dar având în vedere cât de mulți fani are Microsoft în Rusia și restul lumii, de când cu Windows 10, nu este exclusă posibilitatea ca acest KasperskyOS să ajungă și pe PC-uri cândva. Nu de îndată, pentru că transformarea unui sistem de operare specializat într-unul pentru utilizatorul de rând este un proces mai dificil, după cum tot demonstrează și Linux, dar cândva.

 

[The Register]

 

Sursa: https://zonait.tv/kaspersky-a-facut-propriul-sistem-de-operare/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...