smoker48 Posted October 6, 2016 Report Posted October 6, 2016 Salutari! Am nevoie de un pic de ajutor in legatura un echipament care are la baza linux(busyBox). Concret, incerc sa schimb parola la Root, care este default, ceea ce ma incurca foarte mult pentru ca lasa foarte multe vulnerabilitati. Am incercat chmod, mount, etc... In momentul in care merg in /etc/passwd si incerc sa schimb parola pentru root primesc urmatorul mesaj: [root@LocalHost /etc]$ passwd Changing password for root New password: Retype password: passwd: /etc/passwd: Read-only file system passwd: can't update password file /etc/passwd Vreo idee? Orice mi-ar fi de ajutor! Va salut! Quote
blech Posted October 6, 2016 Report Posted October 6, 2016 filesystem-ul /etc/ probabil ca este montat ca read-only. verifica daca ai utilitarul mount si incearca sa dai comanda mount -l pentru a lista toate filesystemurile si modul in care sunt montate. apoi cauta online daca se poate remonta cu alte drepturi. nu am alte idei si nici informatii despre sistemul tau nu am. in principiu daca reusesti sa-l montezi ca read-write atunci o sa poti sa schimbi parola cum ai incercat mai sus. 1 Quote
smoker48 Posted November 22, 2016 Author Report Posted November 22, 2016 Mersi de raspuns. Am gasit o cale... functiona si a ta! Quote