DanYeL17 Posted January 15, 2017 Report Posted January 15, 2017 (edited) Are cineva o idee de vreun model de antena care sa aiba o raza de aproximativ 800-900 de metri ?(dar un semnal bun) am gasit asta , dar nu ma prea pricep .. Astept idei . Edit : Am revenit cu alte informatii , ca na erau prea putine.. In prima faza la aproximativ 800 de metrii exista un hotspot free , de la o cafenea , problema e ca vreau sa ma conectez de acasa . Aveti idei cum as putea face asta ? Si daca 'prind semnalul' cu antena , pot conecta un router wireless pentru a ma conecta cu mai multe deviceuri la acel hotspot ? chiar nu ma pricep , dar mi a venit ideea pe moment si am cautat informatii pe net , iar din cate am vazut e posibil..dar astept ideile voastre Edited January 17, 2017 by DanYeL17 Quote
CD-RAY Posted January 15, 2017 Report Posted January 15, 2017 ,,,mai bine Kasens N9600...!!!! 2 Quote
DanYeL17 Posted January 15, 2017 Author Report Posted January 15, 2017 (edited) 7 minutes ago, CD-RAY said: ,,,mai bine Kasens N9600...!!!! si pot conecta un alt router la acea antena ? sau nu merge chiar asa :))? gen ca asta sau nu merge conectata antena ? Edited January 15, 2017 by DanYeL17 Quote
CD-RAY Posted January 15, 2017 Report Posted January 15, 2017 ,,,acest Kasens N9600, are un adaptor wifi inside,trebuie sa posezi un router cu USB Port... Quote
DanYeL17 Posted January 15, 2017 Author Report Posted January 15, 2017 1 minute ago, CD-RAY said: ,,,acest Kasens N9600, are un adaptor wifi inside,trebuie sa posezi un router cu USB Port... cel mentionat mai sus are , adica asta : https://www.evomag.ro/RETELISTICA-Routere/TP-LINK-Router-Wireless-TL-MR3420-300-Mbps-3G-USB-2-0-Antene-detasabile-61977.html Oricum , voiam sa stiu daca ideea asta merge .. Dar din cate mi ai zis ar trebui sa mearga . Mersi Quote
DanYeL17 Posted January 15, 2017 Author Report Posted January 15, 2017 (edited) Am revenit cu inca o intrebare Cum trebuie amplasata antena pentru un semnal ok (in principiu stiu ca trebuie la o altitudine mai mare , pentru a avea contact direct cu cafeneaua), dar daca il pun direct la geam iar in fata sunt aprox 12 case , la o distanta de maxim 250 de metri (la 250 de metri de un wifi) cum se comporta ? Mentionez ca vreau o conexiune de maxim 1mb/s Edited January 17, 2017 by DanYeL17 Quote
CD-RAY Posted January 15, 2017 Report Posted January 15, 2017 ,,,ai vizibilitate directa la birt...??? Quote
DanYeL17 Posted January 15, 2017 Author Report Posted January 15, 2017 (edited) 2 hours ago, CD-RAY said: ,,,ai vizibilitate directa la birt...??? nu chiar .. Pentru a avea vizibilitate directa trebuie ridicata antena undeva la 12 m , iar daca o pun la o altitudine normala sunt cam 12 'obstacole' pana la el ..Distanta este de maxim 250 de metrii.. Edited January 15, 2017 by DanYeL17 Quote
CD-RAY Posted January 15, 2017 Report Posted January 15, 2017 ,,,incearca sub streashina, prima data...!!! 1 Quote
DanYeL17 Posted January 15, 2017 Author Report Posted January 15, 2017 Just now, CD-RAY said: ,,,incearca sub streashina, prima data...!!! ok,o sa incerc Multumesc pentru sfaturi , sper sa mearga Quote
daatdraqq Posted January 15, 2017 Report Posted January 15, 2017 Iti trebuie un acces point . 1 Quote
DanYeL17 Posted January 15, 2017 Author Report Posted January 15, 2017 (edited) 38 minutes ago, daatdraqq said: Iti trebuie un acces point . Nu se poate configura din router ul pe care o sa îl conectez in prealabil la antenă? In speţă , semnalul pe care il 'iau' cu ajutorul antenei vreau sa il redirectionez in alt router wireless .(Wi-Fi Cafenea->Antenă->Router(personal) ) Nu e asa usor , nu? Am specificat ca nu ma prea pricep . Mai am nevoie de alte 'gadget' uri ? Si daca imi puteti recomanda un router wireless ieftin compatibil cu ceea ce vreau sa fac .(Eu cred ca este 'compatibil' si cel mentionat mai sus , dar na..) Edited January 15, 2017 by DanYeL17 Quote
daatdraqq Posted January 15, 2017 Report Posted January 15, 2017 Teoretic se poate daca routerul accepta modul AP ,eu am facut unul cu dd wrt firmware . Practic ,e posibil sa dai banii degeaba . Routerul e in casa ,antena legata la el e pe casa => o distanta cam mare ,cablu mult ,semnal pierdut . Ca sa mergi la sigur folosesti un AP de putere ,nu e foarte scump . 1 Quote
DanYeL17 Posted January 15, 2017 Author Report Posted January 15, 2017 2 minutes ago, daatdraqq said: Teoretic se poate daca routerul accepta modul AP ,eu am facut unul cu dd wrt firmware . Practic ,e posibil sa dai banii degeaba . Routerul e in casa ,antena legata la el e pe casa => o distanta cam mare ,cablu mult ,semnal pierdut . Ca sa mergi la sigur folosesti un AP de putere ,nu e foarte scump . Imi poti recomanda unul , te rog? Quote
sentinel Posted January 15, 2017 Report Posted January 15, 2017 poate merita sa te uiti si pe http://www.worldnet.ro/295-Antene-Wireless-EXTERIOR/ sau http://www.worldnet.ro/294~Antene-Wireless--INTERIOR-/ ps: n-am nicio treaba cu vanzatorul. am cumparat in trecut si am vazut ca au calitate Quote
daatdraqq Posted January 15, 2017 Report Posted January 15, 2017 (edited) 17 minutes ago, DanYeL17 said: Imi poti recomanda unul , te rog? Nu pot sa fac asta , dar iti pot spune ca cele de la Tp-Link sunt in regula . Da o cautare "Access Point exterior Tp-Link" , alege unul , citeste pareri despre el si o sa-ti dai seama singur care e cel mai bun pentru tine . Edited January 15, 2017 by daatdraqq 1 Quote
DanYeL17 Posted January 15, 2017 Author Report Posted January 15, 2017 1 minute ago, daatdraqq said: Nu pot sa fac asta , dar iti pot spune ca cele de la Tp-Link sunt in regula . Da o cautare "Acces Point exterior Tp-Link" , alege unul , citeste pareri despre el si o sa-ti dai seama singur care e cel mai bun pentru tine . Ok , iti multumesc Deci in final o sa fie cam asa : Wi Fi Cafenea -> Antena(Kasens N9600)->Acces Point -> Alte device uri Corect? Ps : bănuiesc că trebuie să aibă intrare usb AP ul , deoarece antena are iesire usb ..Sper ca nu fac vreo greseala . Quote
daatdraqq Posted January 15, 2017 Report Posted January 15, 2017 (edited) Daca iei AP -ul , nu iti trebuie antena pentru ca are antena incorporata. Wifi Cafenea - AP -alte device-uri care iau internet prin wifi de la AP . Edited January 15, 2017 by daatdraqq 2 Quote
DanYeL17 Posted January 15, 2017 Author Report Posted January 15, 2017 2 minutes ago, daatdraqq said: Daca iei AP -ul , nu iti trebuie antena pentru ca are antena incorporata. Wifi Cafenea - AP -alte device-uri care iau internet prin wifi de la AP . Acum am cautat si am vazut , ai dreptate .. Mersi inca o data ..Acum ar trebui sa caut ceva bun Quote
izeus Posted January 16, 2017 Report Posted January 16, 2017 As avea o intrebare asemanatoare si nu as vrea sa deschid alt topic. Cum as putea realiza o conexiune wifi pe o distanta de 7-800 metri cu cateva cladiri intre? Nu am contact visual cu sursa. Mi-ar trebui 2 AP? PS: Tinand cont ca as avea o cheltuiala substantiala as fi recunoscator daca mi-ar raspunde doar cei care au reusit sa realizeze o asemenea conexiune, daca au reusit Quote
DanYeL17 Posted January 16, 2017 Author Report Posted January 16, 2017 Am cautat si am gasit ceva .. Acest AP , dar nu stiu daca e destul de bun pentru distanta mea ..Păreri? Sau daca cineva imi poate recomanda unul care sa fie 'compatibil' cu distanta mea , adica 300 de metrii .. Si inca ceva ,ap urile de 5 mhz se pot conecta la wifi uri de 2.4 mhz sau trebuie sa aibă aceeasi frecventa ? Quote
DanYeL17 Posted January 17, 2017 Author Report Posted January 17, 2017 Up Un prieten a avut abonament la IDILIS , accesul la internet era datorat unui dispozitiv WiMax ( Acesta mai exact( OX350 WiMax) ) anyway, dupa abonament a ramas cu acel dispozitiv . Acel dispozitiv nu are AP de la alt dispozitiv wi-fi , nu?(Wi Fi Cafenea ->OX350 WiMax -> Router wireless -> Alte dispozitive , dar nu cred că merge ) Il pot achiziționat de la el cu un pret destul de ok(foarte) si na , vreau sa stiu exact daca ar merge ideea .. Daca nu , o sa raman la ideea de a cumpara AP Quote
u0m3 Posted January 22, 2017 Report Posted January 22, 2017 On 1/16/2017 at 7:25 PM, DanYeL17 said: Am cautat si am gasit ceva .. Acest AP , dar nu stiu daca e destul de bun pentru distanta mea ..Păreri? Sau daca cineva imi poate recomanda unul care sa fie 'compatibil' cu distanta mea , adica 300 de metrii .. Si inca ceva ,ap urile de 5 mhz se pot conecta la wifi uri de 2.4 mhz sau trebuie sa aibă aceeasi frecventa ? Cred ca te referi la GHz nu MHz. Si nu, un dispozitiv WiFi ce comunica pe banda de 5GHz nu poate comunica cu un dispozitiv ce foloseste banda de 2.4 GHz. Sunt dispozitive dual-band care au 2 transceiver-e. Dar daca e single-band, nu. On 1/17/2017 at 1:10 PM, DanYeL17 said: Up Un prieten a avut abonament la IDILIS , accesul la internet era datorat unui dispozitiv WiMax ( Acesta mai exact( OX350 WiMax) ) anyway, dupa abonament a ramas cu acel dispozitiv . Acel dispozitiv nu are AP de la alt dispozitiv wi-fi , nu?(Wi Fi Cafenea ->OX350 WiMax -> Router wireless -> Alte dispozitive , dar nu cred că merge ) Il pot achiziționat de la el cu un pret destul de ok(foarte) si na , vreau sa stiu exact daca ar merge ideea .. Daca nu , o sa raman la ideea de a cumpara AP WiMax e cu totul alta mancare de peste. Ma indoiesc de posibilitatea de a conecta un dispozitiv WiMax la o retea WiFi. 2 Quote