jigsy18 Posted June 5, 2008 Report Posted June 5, 2008 Salut am mici(mari) probleme cu Kubuntu. Am dat comanda pentru un cd gratis .A venit Cd-ul ,l-am intalat in calculator,dar am mai multe probleme (mentionez ca e primul meu Linux):I Nu imi deschide exe-urile (am bagat codurile alea in Konsole )II Nu imi recunoaste driveru de net sau placa III Daca nu imi recunoaste placa pentru internet normal ca nu imi merge internetulIV MP3 nu mi-le deschide cu niciun program sau filmeleV Imi da eroare cand vreau sa deschid pozeleVa raman indatorat !!! Quote
Grunt Posted June 5, 2008 Report Posted June 5, 2008 I Nu imi deschide exe-urile (am bagat codurile alea in Konsole )GHINION. Instaleaza Wine. Cum? Cauta pe internet.II Nu imi recunoaste driveru de net sau placa GHINION. Daca ai internet prin PPPoE, e normal sa nu mearga din prima.III Daca nu imi recunoaste placa pentru internet normal ca nu imi merge internetulVezi mai sus.IV MP3 nu mi-le deschide cu niciun program sau filmeleUbuntu nu include nici un codec, din motive legale (asa imi amintesc eu). Instaleaza codec-uri. Cum? Nu stiu. Cauta documentatie pe Internet.V Imi da eroare cand vreau sa deschid pozeleAici chiar nu stiu cum sa te ajut.Ok... nu sunt eu guru in Ubuntu, dar daca revii cu informatii despre placa de retea, poate te mai ajut. Quote
jigsy18 Posted June 5, 2008 Author Report Posted June 5, 2008 Multumesc pentru raspunsuri I am incercat faza cu sudo pppoeconf si imi zice ca eu nu am internet prin pppoeII si faza cu Wine am incercat-o dar imi trebuie net sa isi ia instalul dupa internet (asa mi se pare corect) III Placa mea de internet se numeste:nVIDIA nFORCE Networking Controller Quote
SirGod Posted June 5, 2008 Report Posted June 5, 2008 Fa configuratia la net manual,vezi datele (IP,gateway,subnet mask...) Quote
jigsy18 Posted June 5, 2008 Author Report Posted June 5, 2008 din cate am inteles eu ,am net de la Romtelecom multumesc pentru sfaturi acuma la scriu in caietul meu de notite .Multumesc oricum @DLD merg sigur? eu la astea am pus ipiu meu si toate ale mele adevarate si nu merge netu Quote
jigsy18 Posted June 5, 2008 Author Report Posted June 5, 2008 unde pun aceste ipiuri ca nu imi apare driverul pentru internet si cand intru in network conection e gol Off Topic : Daca arunc calculatorul ce spuneti mai ''traieste''? Quote
jigsy18 Posted June 5, 2008 Author Report Posted June 5, 2008 Multumesc oricum dar tot nu am rezolvat problema macar da-mi si mie un sfat unde gasesc sa pun aceste ipiuri din history ce iti aduci aminte Quote
jigsy18 Posted June 5, 2008 Author Report Posted June 5, 2008 Aici m-ai bagat in ceata o sa inerc faza asta cu ipiu dar faza cu placa de retea .Am cd cu driveru dar nu poate sa intre doarece nu am instalat wine .Si tu ai zis sa caut driveru pe internet cu ce net pe linux Quote