Jump to content
Florin32

Aruba STP Config

Recommended Posts

Salutari, 

Sunt nou aici si ma cam aflu intr-o situatie din care nu sunt sigur cum sa ies. 

Pe scurt, am o topologie de retea destul de vasta si inca nu sunt convins cum ar trebui sa arate configul STP-ului pe switchuri.

Am o cladire de 15 etaje, pe fiecare etaj am cate 3-4 cabinete, in medie 3-4 switch-uri in stacking - ring (Edge Switch Aruba 2930M) denumite Edge SW1, Edge SW2 si tot asa. Fiecare din cele 3-4 switchuri are cate 2 porturi cu SFP, in care se conecteaza cate o fibra optica, care ajunge in Server Room. Aici sunt 2 Core Switchuri (HP-Switch-5406Rzl2), denumite Core SW1 si Core SW2. Transport mai multe vlanuri prin aceste sw-uri (Guest, IPTV, VOIP si altele).

Exemplu conexiune FO: Edge SW1, port FO47 - CoreSW1, port FO01

                                           Edge SW1, port FO48 - CoreSW2, port  FO01

                                           Edge SW2, port FO47 - CoreSW1, port FO02

                                           Edge SW2, port FO48 - CoreSW2, port  FO02

Si asa mai departe pana la 4 SW. Practic, fiecare Edge SW are un main link si un backup. STP-ul este foarte complex si inca nu am reusit sa gasesc un config care sa nu mi mai faca bucle, enabled pe edge sw-uri, fara alte modificari, nu functioneaza. Nu am reusit sa-mi dau seama cum sa configurez stp-ul astfel incat sa ridice portul de backup FO doar daca cade linkul principal. Apreciez orice ajutor, multumesc.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Daca ai putea pune o schita grafica poate ar fi mai usor sa vedem cum sunt conectate. In teorie CoreSW ar trebui sa fie root bridge pentrul restul EdgeSW care sunt conectate in el. 

Ce versiune de STP folosesti? In principiu RSTP ar trebui sa mearga "by default".

 

O alta varianta ar fi sa faci un port-channel cu cele doua porturi ale fiecarui EdgeSW conectate in CORE. Astfel ai dubla capacitatea si daca pica o fibra port-channel-ul ramane up.

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut, multumesc de reply, scuze de raspunsul intarziat. Da-mi o adresa de e-mail si iti trimit niste desene sa-ti poti face o idee. 

Am incercat cu RSTP, valorile default, insa vad pe logurile din Core sw ca imi opreste porturile. Port channel nu am incercat, dar o sa ma documentez putin. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca idee, poti rula PVSTP si este foarte usor de configurat daca nu ai Link Aggregation activ. Poti sa ai mai multe Root Bridge-uri. De asemenea, ce Layer este Switchul?

Edited by SynTAX

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu iau in calcul link aggregation, dupa finalizarea proiectului, o alta firma va prelua mentenanta, si din discutiile cu ei am inteles ca vor face ei STP-ul, insa vroiam sa fac o configuratie basic. Sw-urile sunt layer 2, am sa incerc sa merg pe port-channel. Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://wetransfer.com/downloads/cf0330621c789be605fe5f837d581a4420191201153931/300ec203e5549230988a5c5526ffccc520191201153931/fd9280

Iti poti face o idee de aici, nu am inca diagrama finala, te rog sa nu iei in considerare BOH sau CCTV, doar reteaua de Guest. Cel mai simplu de explicat, din fiecare stack de 3 sau 4 Edge Sw, pleaca 6 sau 8 fibre catre 2 Core Sw-uri. Primul core sw este main, celalalt backup. De exemplu, stack in ring de 4 edge sw-uri (2930M), din sw-ul 1 pleaca 2 fibre, una in core sw 1, cealalta in core sw 2, si tot asa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scuze dar a intervenit ceva. Am sa iti raspund cand am un laptop la indemana. Ma poti adauga pe Skype daca doresti, este mult mai usor asa. Ti-am lasat un mesaj. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...