Jump to content

quantum

Active Members
 • Content count

  324
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

quantum last won the day on October 8 2016

quantum had the most liked content!

Community Reputation

65 Excellent

About quantum

 • Rank
  Registered user
 1. Storj.io - Cloud Storage / Rent your drive

  Eu cred ca cel mai importat ii ca datele se tine in multe locatii deci sansele sa se piarda datele sunt mici. Nu cred ca este gandit sa downlodezi 5TB in fiecare luna.
 2. Nu ca ar fi o noutate insa in slide-ul cu Third Parties apare si Romania ca fiind cele care colecteaza date pentru NSA. Interesant ca si Suedia apare acolo.... Minutul 52:49
 3. Câteva întrebări despre serverul RST

  Cred ca iesi mai avantajos la Hetzner din motivul ca ai snashot gratis. La ovh trebuie sa platesti suplimentar. Legat de performante cred ca sunt pe acolo ambele.
 4. Câteva întrebări despre serverul RST

  1. Scapa de alte servicii care consuma resurse. 2. Foloseste doar nginx + php-fpm. 3. Foloseste php opcache cu o perioada cat mai mare de revalidare. 4. Fa un upgrade la mariadb 10.1. Si optimizeaza ce ai pe acolo. 5. Optimizeaza-ti imaginile de pe server precum si cache-ul de la resursele statice. Vezi si setarile de la cloudflare referitor la acestea. 6. Browserele noi suporta http2 si asta ar putea sa imi mareasca performanta (testeaza). 7. Daca cms-ul tau support cache atunci activeaza-l. Incearca sa folosesti memcached/redis pentru cache. De obicei filecache nu are performanta asa de mare.
 5. Problema HDD aditional in Lubuntu

  Ce inteleg eu din loguri este ca acel controler in care tu legi hdd secundar nu stie SATA2 si iti limiteaza hdd la 1.5 GBPS . Ai cautat o documentatie legat de placa de baza sa vezi la ce viteza functioneaza acel port ? Pune si ouput la smartctl -a /dev/sdb
 6. Problema HDD aditional in Lubuntu

  Ai incercat sa limitezi viteza de la HDD la 1.5 Gbps?
 7. Ajutor perl

  Se da codul de mai jos : $pageHTML =~ s/\s+$*/ /g; Se pare ca in perl 5.10 nu mai functioneaza. Mesajul de eroare este $* is no longer supported at line ... Care ar fi echivalentul ?
 8. SIMPLY, THE BEST WiFi ANTENNA

  De nu luati wifi-antennas.com ?
 9. [HELP] Nu pot sa instalez placa video pe linux

  http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/84043/en-us au adaugat suport pentru GeForce GTX 950M
 10. Ajutor card sd

  Si cu alte programe nu ai incercat ?
 11. Problem la scan gosh

  nu stiu scannerul dar din eroarea ERROR: UID != 0 inseamna ca nu ai drepturi de root ( uid = 0 ===> root )
 12. Recomandare cursuri si laboratoare CISCO

  Odata ce ai inceput cursurile o sa ai laboratoare. Iti recomand sa le faci pe toate desi multe necesita timp. Packet tracer ii ok si este important sa inveti comenzile pe echipamente. Trebuie sa stii subnetting. Daca nu stii asta nici nu are rost sa te prezinti la examen. Deasemea sunt niste cursuri cisco video mai vechi care le gasesti pe torente care sunt foarte bine explicate (CBT Nuggets). Iti recomand sa le studiezi. Dupa ce parcurgi cate un semestru cauta pe net tot felul de similatoare de intrebari care ar putea sa iti vina la examen. Gasesti o multime. Dupa ce le stapanesti pe toate bine atunci are rost sa te prezinti la examen.
 13. Serviciu forwarding pachet din UK in Romania

  Ti-am dat si tie pm
×