Jump to content
Zenshi

Incepator curios

Recommended Posts

Salut! Sunt incepator... nu stiu cam nimic despre hacking si sunt in clasa a 11-a la un liceu de mate-info si stiu ceva C++. Vreau sa am o cariera in pentesting, dar nu stiu cum sa incep sa invat. Mi-am cumparat 3 carti: una despre pentesting pentru incepatori, una de networking si una de hacking avarage. Nu stiu daca ce o sa invat din carti ma ajuta pe viitor si as vrea niste sfaturi de la cine stie mai bine. Pot sa am o cariera in pentesting invatand totul acasa din carti, de pe net si de pe forumuri sau trebuie sa merg la o facultate cu specializarea asta. Multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu ai nevoie de nici o facultate. Video-urile si cartile te vor ajuta dar nu suficient de mult. Pentru a putea face fata trebuie sa fii foarte pragmatic, cu alte cuvinte te axezi pe practica si pe chestii concrete.

 

Sfatul meu ii sa te bagi pe programe de BugBounty, sunt multi de varsta ta care fac deja bani din chestia asta.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai si cu programarea cum fac? Ca am vazut ca trebuie sa stiu Python, Ruby, C, si singurul program in care stiu sa lucrez cat de cat e C++, stiu ca C++ seamana mult cu C. Si am mai auzit ca tot ce invat o sa ma ajute, e adevarat? Si sunt cariere in Romania pe pentesting? Imi doresc mult sa fac asta dar sunt nesigur ca o sa incep prost. Multumesc mult de raspuns!

Edited by Zenshi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Programare e binevenita dar nu e un must. Python-ul te ajuta super mult deoarece majoritatea toolurilor sunt scrise in python sau java. Legat de C, indiferent care C nu prea te ajuta, iar daca stii pseudocod stii orice limbaj de programare, doar sintaxa difera (+ anumite atuuri pe care il are fiecare limbaj, exemplu dictionarele si/sau tupleturile in python etc..).

 

Legat de cariera, depinde foarte mult in ce oras esti. Pe pentesting Bucurestiul e cel mai dezvoltat in tara (bineinteles), restu stau destul de slab spre deloc (Mai exista la Cluj, Timisoara, Iasi) dar nu la acelasi nivel si asta datorita firmelor mari care se axeaza pe Bucuresti.

 

De inceput nu ai cum sa incepi prost, domeniul ales e unul foarte bun, foarte bine platit, singurua conditie e sa muncesti mult sa te poti diferentia de ceilalti. Cu alte cuvinte ar trebui sa poti raspunde la o intrebare de genul: De ce te-as alege pe tine si nu l-as alege pe Vasile? Ce plus de valuare aduci tu unei companii/startup/whatever fata de altii?

 

Incearca sa inveti cat de multe poti de pe net, poti sa incerci si ceva canale de comunicare gen Discord/Slack and stuff. Daca vrei da-mi PM si iti dau niste piste.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...