alex719 Posted October 12, 2020 Report Posted October 12, 2020 (edited) Salut! Imi doresc sa incep sa invat cybersecurity. Sunt total incepator pe partea de securitate (m-am jucat doar foarte putin cu cateva comenzi in terminal pe Kali Linux acum cativa ani) si am cunostinte medii de programare in C/C++. Intrebarea mea este daca ar fi ok sa incep cu un curs pe partea de defensive sau daca ar trebui sa caut altul care sa foloseasca direct Kali Linux, si implicit, pen testing. Va multumesc anticipat. Stima! Edited August 26, 2021 by alex719 Quote
Nytro Posted October 12, 2020 Report Posted October 12, 2020 Salut, pai trebuie sa te decizi mai intai daca vrei sa mergi pe partea de "offensive" (e.g. penetration testing) sau "defensive" (e.g. security analyst). Dar orice ar fi trebuie sa stii cate putin din fiecare: Windows, Linux, programare, protocoale (e.g. HTTP, SMTP), networking (e.g. TCP/IP), criptografie, HTML/JavaScript, SQL si cate ceva despre vulnerabilitati si cum sunt exploatate. Dupa ce ai toata baza neceara, poti decide ce iti place mai mult tinand desigur cont de "piata" din Romania, ce ti-ar oferi cele mai multe oportunitati si cel mai important: ce ti-ar placea mai mult sa faci. 3 Quote
alex719 Posted October 13, 2020 Author Report Posted October 13, 2020 Salut si mersi frumos pentru raspuns. M-am hotarat sa incep cu ambele, in paralel: un curs pentru partea de defensive si unul pentru cea de pen testing cu Kali. Nu cred ca ar strica sa le cunosc pe ambele, mai ales ca inca nu sunt foarte hotarat. 1 Quote
gigiRoman Posted October 13, 2020 Report Posted October 13, 2020 7 hours ago, Alex719 said: un curs pentru partea de defensive Ce curs? Quote
tjt Posted October 14, 2020 Report Posted October 14, 2020 (edited) On 10/12/2020 at 6:52 PM, Nytro said: defensive Pe partea de defensive ce certificari ar fi (in afara de CompTIA CySA+) ? Edited October 14, 2020 by tjt Quote
Nytro Posted October 14, 2020 Report Posted October 14, 2020 Comptia Security+ e ok, nu prea stiu ce sa zic de altele ca nu sunt asa familiar cu ele. Quote
gigiRoman Posted October 14, 2020 Report Posted October 14, 2020 40 minutes ago, Nytro said: Comptia Security+ e ok, nu prea stiu ce sa zic de altele ca nu sunt asa familiar cu ele. Sincer, security+ nu te invata mare lucru. Doar te invata sa gandesti cu mintea altora. Quote
alex719 Posted October 14, 2020 Author Report Posted October 14, 2020 (edited) . Edited August 26, 2021 by alex719 1 Quote
Nytro Posted October 14, 2020 Report Posted October 14, 2020 27 minutes ago, gigiRoman said: Sincer, security+ nu te invata mare lucru. Doar te invata sa gandesti cu mintea altora. Eu am luat ceva carte de Security+ acum ceva timp, m-am uitat peste ea si mi-a placut ca acopera foarte multe lucruri, care sunt foarte utile pentru oricine lucreaza sau vrea sa lucreze in domeniul security. Nu stiu ce intrebari sunt la certificare dar eu valoarea pe care o vad in certificari e "trainingul" necesar ca cineva sa o ia, adica ceea ce invata pentru acea certificare. 2 Quote
tjt Posted October 14, 2020 Report Posted October 14, 2020 Ca tot se discuta despre certificari de security. 2 Quote
gigiRoman Posted October 14, 2020 Report Posted October 14, 2020 3 hours ago, tjt said: Ca tot se discuta despre certificari de security. Je ne suis pas:) Quote
biosh3ll Posted October 14, 2020 Report Posted October 14, 2020 9 hours ago, tjt said: Pe partea de defensive ce certificari ar fi (in afara de CompTIA CySA+) ? Renunta la ideea de sec+, in afara de acronime...nu o sa inveti mare lucru Cauta ceva practic Quote
gigiRoman Posted October 15, 2020 Report Posted October 15, 2020 On 10/14/2020 at 9:43 AM, tjt said: defensive Ar putea fi asta: https://www.manning.com/books/spring-security-in-action#toc Ca tot se vorbea de bani pe fruntea programatorilor java 1 Quote