Jump to content
Nytro

Google amenintat de fostii angajati

Recommended Posts

Google amenintat de fostii angajati

de Vlad Matei | 29 Iulie 2008

O companie infiintata de fosti angajati de marca ai Google a prezentat un nou motor de cautare pe Internet, denumit "Cuil", cu intentia de a rivaliza cu cel operat de cel mai mare furnizor de servicii de acest tip la nivel mondial.

gal_mare_google.jpg

Compania Cuil sustine ca noul serviciu permite navigarea mai ieftina, mai rapida si mai extinsa a Internetului decat motorul Google.

Astfel, serviciul Cuil include nu doar tehnici de cautare concentrate pe link-uri si trafic, ci analizeaza continutul fiecarei pagini si conceptele care stau la baza solicitarilor utilizatorilor.

"Descoperirile semnificative realizate in domeniul tehnologiei de cautare pe Internet ne-au permis sa inventariem o cantitate mai mare de informatii pe Internet", a declarat Tom Costello, co-fondator si director general al Cuil.

Noua companie se poate folosi de nemultumirile unora dintre utilizatorii Google, de exemplu cele legate de favorizarea unor site-uri populare, precum Wikipedia, a declarat Danny Sullivan, analist specializat in motoare de cautare si redactor sef la Search Engine Land, care considera ca ar putea fi momentul potrivit pentru aparitia unui concurent.

Microsoft, pe pozitia a treia pe piata de profil, a incercat, fara succes, sa se alieze cu Yahoo! pentru a concura Google.

Cuil a fost infiintata de un grup de specialisti, precum Costello, care a construit un prototip al Web Fountain, motor de cautare operat de IBM, si sotia sa, Anna Patterson, realizatoarea indexului TeraGoogle.

Patterson a proiectat totodata sistemul de cautare pentru compania Recall, specializata in stocarea electronica a documentelor.

La Cuil mai participa alti doi fosti angajati ai Google, Russell Power si Louis Monier.

Cuil este numai una dintr-o serie de companii nou infiintate care vor sa introduca noi tehnologii prin care sa concureze Google.

La inceputul lunii iulie, Microsoft a cumparat compania Powerset, din San Francisco, al carei motor de cautare permite utilizatorilor sa foloseasca tehnici semantice in loc de cuvinte cheie, pentru a naviga pe Internet.

Sursa: Reuters

Link to comment
Share on other sites

Guest Nemessis

Nu va ajunge nici cat 5% din Yahoo! search dar sa mai si depaseasca Google. Un cacat de sistem cu un cacat de reclama. Cati au plecat de la Microsoft si au facut sistem de operare mai performante si mai vandute decat Windows?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...