Jump to content
Nytro

SUA spune că Rusia este “probabil” în spatele recentelor atacuri cibernetice

Recommended Posts

Comunitatea serviciilor de informații din SUA spune că Rusia este “probabil” în spatele recentelor atacuri cibernetice asupra a numeroase agenții guvernamentale și companii. Subliniază că a fost mai degrabă o tentativă de spionaj, nu o intenție de a provoca alte pagube.

acum 9 ore
 

Comunicatul comun emis de patru instituții americane, inclusiv FBI și NSA, reprezintă cea mai fermă reacție a autorităților cu privire la acest atac, chiar dacă și secretarul de stat Mike Pompeo a spus că implicarea Moscovei în acest caz este ”destul de clară”. 

De altfel, imediat după afirmația lui Pompeo, Donald Trump minimaliza importanța atacului și presupusul rol al Rusiei, spunând chiar că acesta ar fi fost coordonat de către China.

 

După această breșă de securitate, experți din mai multe agenții guvernamentale s-au întâlnit zilnic, de două ori pe zi, pentru a studia modul în care au acționat hackerii. Totuși, nici până acum nu este clar cât de grav a fost atacul și ce cantitate de informații a fost extrasă.

Ar putea dura ani până se va afla ce date au fost furate exact. Experții cred că este vorba despre importante secrete instituționale, inclusiv despre programe nucleare sau despre vaccinul anti-Covid.

 

Surse alternative: CNN, Reuters, Washington Post

 

Sursa: https://www.biziday.ro/comunitatea-serviciilor-de-informatii-din-sua-spune-ca-rusia-este-probabil-in-spatele-recentelor-atacuri-cibernetice-asupra-a-numeroase-agentii-guvernamentale-subliniaza-ca-a-fost-m/

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...