Jump to content
Nytro

Zeci de persoane au fost arestate în Turcia după colapsul unei platforme de tranzacţionare a criptomonedelor

Recommended Posts

Autorităţile turce au emis vineri mandate de arestare pentru 78 de persoane din cauza presupuselor legături cu o platformă de tranzacţionare a criptomonedelor, al cărei fondator a fugit din ţară cu aproape două miliarde de dolari din activele investitorilor, a anunţat vineri agenţia de presă Anadolu, preluată de AFP.

Poliţia turcă a arestat aproximativ 62 de suspecţi din opt oraşe, inclusiv în Istanbul, unde are sediul platforma Thodex, iar alţi 16 suspecţi sunt căutaţi în continuare.

Platforma Thodex şi-a suspendat tranzacţiile după ce miercuri a postat un mesaj în care anunţă că are nevoie de cinci zile pentru a gestiona o investiţie exterioară neprecizată. Potrivit presei din Turcia, Thodex şi-a oprit operaţiunile într-un moment în care deţinea active în valoare de cel puţin două miliarde de dolari provenite de la 391.000 de investitori, iar aceste active au devenit imposibil de recuperat.

Într-o declaraţie dintr-o locaţie nedezvăluită, directorul general de la Thodex, Faruk Fatih Ozer a promis că va rambursa banii investitorilor şi că va reveni în Turcia pentru a apărea în faţa justiţiei, după ce Guvernul a blocat conturile companiei iar poliţia a efectuat o percheziţie la sediul centrul din Istanbul.

Oficialii turci au dat publicităţii o fotografie a lui Faruk Fatih Ozer în timp ce trece prin controalele de securitate la aeroportul din Istanbul pentru a se deplasa într-un loc care nu a fost dezvăluit dar, potrivit unor surse, Ozer s-ar afla în Albania.

Avocatul investitorilor, Oguz Evren Kilic, a declarat că sute de mii de investitori nu au putut să îşi acceseze portofoliile digitale. "Am demarat procedurilor legale şi am depus o plângere la procuratură", a spus avocatul. La rândul său, parchetul a informat că a demarat o anchetă asupra omului de afaceri pentru "fraudă agravată şi înfiinţarea unei organizaţii criminale".

Un număr mare de cetăţeni turci s-au îndreptat spre criptomonede în încercarea de a-şi proteja economiile pe fondul scăderii valorii lirei turceşti şi al inflaţiei ridicate. În luna martie, inflaţia în Turcia a fost de 16,2%, de peste trei ori mai mult decât ţinta de 5% a Băncii centrale. În paralel, lira turcească s-a depreciat cu 10% în raport cu dolarul în acest an, continuând o tendinţă care a început în urmă cu opt ani. AGERPES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Adrian Dãdârlat)

 

Sursa: https://www.agerpres.ro/economic-extern/2021/04/23/zeci-de-persoane-au-fost-arestate-in-turcia-dupa-colapsul-unei-platforme-de-tranzactionare-a-criptomonedelor--702274

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Like a boss.

Pai ce sa iasa din scamuri gen bitocoin? Atata timp cat e plina conducta cu prosti, pardon investitori, merge treaba. Altfel incepe sa scartaie.

Uite, ca @Nytro
e in masura sa spuna. Sa privim la UiPath, oamenii chiar aduc valoare afacerilor prin ceea ce fac. Prin cunostintele si inteligenta lor optimizeaza alte companii. De aici potentialul de crestere.

La mai mare, baieti!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...