Jump to content
Nytro

Satelitul lansat de Google a capturat prima imagine

Recommended Posts

Satelitul lansat de Google a capturat prima imagine de Alex Hanea | 10 Octombrie 2008

Prima imagine capturata de GeoEye-1, satelitul comercial cu cea mai inalta rezolutie din spatial extraterestru, este aceea facuta Universitatii Kutztown din Pennsylvania.

gal_mare_googlesatellite.jpg

Nu stim daca obiectivul instalat pe satelit a reusit sa surprinda profesoarele harsonindu-se in toaletele baietilor, insa stim cu siguranta ca imaginea a fost facuta in timp de satelitul traversa globul de la Polul Nord catre Polul Sud. Acesta se afla pe orbita la o inaltime de 677 de km, calatorind cu nu mai putin de 27.000 de km/h, ceea ce inseamna peste 7 kilometri pe secunda.

Nava spatiala sponsorizata de Google este capabila sa realizeze imagini la o rezolutie de 41 de centimetri.

Insa satelitul nu apartine doar celebrei companii. NGIA (National Geospatial Intelligence Agency), este o agentie a guvernului Statelor Unite responsabila cu analizarea imaginilor preluate din satelit cu un ochi critic de militar. NGIA a platit jumatate din suma necesara dezvoltarii GeoEye-1 si a fost de acord sa cumpere imaginile realizate de acesta.

Armata Americana foloseste sateliti de inalta rezolutie capabili sa fotografieze chiar si titlurile din ziarul pe care il cititi in timp ce asteptati autobuzul. Aceasta tehnologie este accesibila si oamenilor de rand de doar cativa ani. Multumita serviciului Google Earth, aceasta a ajuns si in casele noastre in 2004.

Google si NGIA intentioneaza sa mai lanseze un satelit pe orbita in 2011 sau 2012. Viitorul satelit va putea sa realizeze imagini la o rezolutie de doar 25 de centimetri, dar nu va asteptati sa avem si noi acces la aceasta tehnologie. Vom astepta unda verde de la guvernul american.

Sursa: TG Daily

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...