Jump to content
Nytro

E-mail fals de la Microsoft cu un virus troian

Recommended Posts

E-mail fals de la Microsoft cu un virus troian de Vlad Matei | 15 Octombrie 2008

In cursul zile de marti, utlizatorii de software al gigantului Microsoft au fost unsi cu un e-mail trimis, aparent, de gigantul american. Mailul care includea o semnatura a unui angajat Microsoft si arata extrem de legitim, promitea ca odata instalat fisierul atasat toate bug-urile din sistemul de operare Windows vor disparea ca prin ceata. In realitate, in executabilul atasat salasuia un troian.

gal_mare_comp_fun.jpg

Atacatorii sunt aparent angajatii ai Microsoft, acestia s-au folosit de semnatura unui angajat real al Microsoft pentru a raspandii aceste e-mailuri "legitime" ce contineau un virus troian pe numele sau Trojan.Backdoor.Haxdoor, care poate permite transferul de fisierea si chiar executarea unor aplicatii de pe computerele afectate.

Christopher Budd, manager la Centru de Securitate Microsoft a incercat sa ne explice: "Am avut mai multe solicitari de la clienti in care ne averizau ca au primit un e-mail ce imita perfect mailurile trimise de Microsoft catre clientii sai si care contine un fisier executabil. In continutul e-mail-ului se sustine ca atasamentul reprezinta ultima actualizare de securitate si il incurajeaza pe destinatar sa ruleze fisierul atasat pentru a fi in siguranta. Astfel de mailuri nu sunt o noutate pentru Microsoft, am mai avut astfel de probleme in ultimii ani, insa acesta este un pic diferit pentru ca foloseste semnatura unui angajat real al Microsoft", a explicat acesta.

Sursa: Cnet.com

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...