Jump to content
Nytro

Google Earth readuce la viata Roma antica

Recommended Posts

Google Earth readuce la viata Roma antica de Bianca Dinu | 14 Noiembrie 2008

Google Earth este, fara indoiala, una dintre cele mai impresionante aplicatii 3D disponibile astazi. O noua versiune a acestei aplicatii permite utilizatorului realizarea unui tur virtual in Roma antica prin care poate vizita orasul asa cum se crede ca arata acesta in anul 320 d.Hr. cand avea aproximativ un milion de locuitori.

YouTube :

Prin masivul proiect digital al Google s-au "reconstruit" 6700 de structuri si cladiri create in colaborare cu doua mari Universitati americane, iar pentru 11 dintre ele, inclusiv Coloseumul, este disponibila si posibilitatea de vizitare a arhitecturii interiorului. De asemenea, ferestre de tip pop-up ofera informatii istorice despre monumente.

Echipa care a creat proiectul 3D de vizualizare a Romei antice lucreaza, in continuare, la reconstructia orasului colonial american Williamsburg, dar pe viitor ar putea aparea noi orase, cum ar fi Giza Vechiului Regat Egiptean sau Atena din vremea lui Pericle. Google sustine ca proiectul demonstreaza, inca o data, modul in care tehnologia poate promova cultura si diseminarea informatiei.

Sursa: TgDaily

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...