Jump to content
Nytro

Salutari virusate din Rusia pentru Microsoft

Recommended Posts

Salutari virusate din Rusia pentru Microsoft

de Bianca Dinu | 13 Ianuarie 2009

Un hacker rus, a carui identitate nu se cunoaste inca, a “strecurat” un scurt mesaj pentru Microsoft intr-un program malitios de tip troian.

Mesajul a fost unul surprinzator de prietenos, in ciuda faptului ca echipa de cercetatori in securitate a Microsoft nu a dat nici acum de urma autorului Win32/Zlob, asa cum a fost denumit virusul. “Va trimit salutari din Rusia. Sunteti extrem de buni in ceea ce faceti. Este o surpriza pentru mine sa vad ca Microsoft poate raspune atat de rapid la amenintari.”, a scris hackerul adaugand urari de “La multi ani si mult succes!”

gal_mare_west-video.jpg

Zlob este unul dintre cele mai comune tipuri de programe troian folosite pentru atacarea Windows, in aceasta perioada. Intr-un atac tipic cu Zlob, victima este directionata catre un link care nu pare sa ascunda altceva decat un fisier video extrem de interesant. Odata accesat link-ul, userului i se cere instalarea unui pachet de codec-uri multimedia fara de care nu poate viziona clipul. Fisierul este, de fapt, un software malitios si extrem de daunator computerului.

Cei de la Microsoft nu sunt convinsi ca autorul mesajului este si creatorul lui Zlob. Aceasta nu este prima data cand un hacker trimite un mesaj grupului de securitate de la Microsoft, insa este pentru prima data cand compania nu a fost “pe faza”. De altfel, amenintarea a fost detectata intamplator, la sfarsitul saptamanii trecute, de un cercetator in securitate francez.

Sursa: Inform

Link to comment
Share on other sites

da cum pot fi aia asa de prosti sa downloadeze codecurile pt film

si io am vazut niste linkuri din astea cu "cica filme foarte interesatnte " de genul : cum faci bani usor si cum sa spargi nasa ..etc dar iti trebuie codecu de la ei ...

multi cad in plasa da aia de la Microsoft..cum sa dea download la codecuri e ...banal pt ca virusi din astia is de mult ...si

nah ma rog..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...