Jump to content
Nytro

Care sunt atuurile celor mai populare browsere?

Recommended Posts

Care sunt atuurile celor mai populare browsere?

de Bianca Dinu | 19 Ianuarie 2009

Executivii companiilor din spatele celor mai utilizate patru browsere din lume - Internet Explorer, Firefox, Opera si nou-venitul Chrome – au purtat o discutie despre ceea ce a restabilit competitia in spatiul browserelor dupa cativa ani de "somnolenta". Desi, prin aceasta intalnire, desfasurata in California, s-a incercat sa se scoata la lumina unicitatea si atuurile fiecarui browser in parte, discutia a aratat ca popularele IE, Firefox, Chrome si Opera se incadreaza in aceeasi tipologie si urmeaza aproximativ aceleasi directii viitoare de dezvoltare.

gal_mare_10213_1.jpg

De la stanga la dreapta: Christen Krogh - Opera, Sundar Pichai - Google, Dean Hachamovitch – Microsoft si Mike Shaver - Mozilla.

Christen Krogh de la Opera: "Avem pretentia la faima datorita dorintei de a dezvolta un browser Web care sa ruleze pe absolut orice.". Seful departamentului de dezvoltare din cadrul Opera se referea la numeroasele platforme mobile si de gaming pe care functioneaza browserul.

Sundar Pichai, vicepresedinte al diviziei de Product Management in cadrul Google: "Viteza. Acesta este principalul nostru obiectiv pe partea de desktop, deoarece nu ne axam, momentan, pe o versiune mobila a browserului Chrome. Pe de alta parte, lucram din greu la Chrome pentru Macintosh."

Dean Hachamovitch, General Manager la Internet Explorer al Microsoft: "Tinem cont de felul in care oamenii folosesc Web-ul in fiecare zi. De asemenea, in ceea ce priveste securitatea, Internet Explorer 8 ofera o protectie inedita in fata atacurilor Web".

Daca acum cativa ani cota de piata a Internet Explorer era de neatins, lucrurile s-au schimbat, intre timp. De altfel, se pare ca Microsoft va intampina destule greutati si din cauza acuzelor aduse de Comisia Europeana cum ca firma obstructioneaza competitia prin includerea sistemului de navigare in Windows.

Mike Shaver, vicepresedinte tehnic la Mozilla: "Consideram ca internetul este mult prea important pentru a ne permite sa excludem pe cineva atunci cand vine vorba de utilizarea lui." Acest lucru explica numeroasele versiuni localizate ale Firefox. Shaver a mers mai departe cu explicatiile, sustinand ca Mozilla este singura organizatie non-profit de acest gen, "cu statut de protector si de diferentiator al internetului".

Pe langa Internet Explorer, Firefox, Chrome si Opera, celelalte browsere importante nu au fost prezente la discutie. De exemplu, Apple a refuzat sa trimita un reprezentant pentru Safari.

Sursa: CNet

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...