Jump to content
Nytro

De Sf. Valentin, fereste-te de virusi

Recommended Posts

De Sf. Valentin, fereste-te de virusi

de Bianca Dinu | 11 februarie 2009

Valentine’s Day este o ocazie perfecta pentru activitatile malitioase de spam, iar specialistii in securitate IT avertizeaza si in acest an utilizatorii sa fie atenti la mesajele tematice pe care le vor primi din partea unor expeditori necunoscuti.

Spamerii profita de astfel de ocazii pentru a trimite troiani “mascati” in felicitari electronice sau in mesaje de tip text care contin link-uri ce, odata aceesate, redirectioneaza utilizatorul catre site-uri care raspandesc spam. De asemenea, firmele de specialitate sustin ca si executabilele vor fi populare in acest an si vor veni tot sub forma unor e-mail-uri prin care utilizatorului i se cere sa instaleze un program pentru a putea citi mesajul.

valentine.jpg

Daca se instaleaza programul, computerul va fi infectat de un virus troian sau va fi controlat remote de spameri. Infractorii pot obtine acces la informatiile din serviciul de online banking, numarul cartii de credit sau alte date confidentiale. De asemenea, pot folosi calculatorul respectiv pentru a trimite spam si alte materiale dubioase fara ca utilizatorul sa stie.

Desi cei mai multi experti in securitate se asteptau ca, in acest an, atacurile sa difere fata de cele de acum un an, acestea sunt destul de similare cu cele din 2008 si 2007. Tocmai din acest motiv, analistii cred ca succesul lor se va diminua din ce in ce mai mult, asta daca infractorii cibernetici nu se hotarasc brusc sa isi schimbe tactica de atac.

Sursa: The Register, Hit.ro

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...