Cheater Posted November 22, 2009 Report Posted November 22, 2009 Intru sa recomand un nou abonament de internet mobil cuiva si spre uimirea mea...vad ca au scos astia de la Vodafone internet mobil cu viteza de 21.6Mb/s. Mi se pare f mult pt o astfel de conexiune, si daca comparam cu alte retele....Orange abea se taraste cu acoperirea HSDPA pentru 7.2 Mb/s, alti...ies din discutie...si Vodafone incepe deja sa ofere 21.6mb/s .Pe de cealalta parte e destul de scump si este disponibil deocamdata numai in Bucuresti dar in cateva luni o sa se extinda acoperirea si pretul va deveni mult mai accesibil. Ce pot spune...eu unul abea astept!!!Unlimited Mobile Internet 21.6Mbps:Pret(cu TVA) | Viteza download | Viteza upload | Trafic initial.....€ 32.13..... | ...... 21.6Mbps .... | ......5.7Mbps.... | ......16GB.....PS: Nu intentionez sa fac chiar asa reclama, nu ma plateste Vodafone, scopul discutii este de a atrage atentia spre noile tehnologii si oferte, dar pentru eventuale nelamuriri voi posta si linkul cu oferta completa:https://www.vodafone.ro/personal/internet-si-date/internet-pe-pc/vodafone-mobile-broadband/index.htm. Quote
begood Posted November 22, 2009 Report Posted November 22, 2009 ce inseamna trafic initial ?) cand treci de acea limita cat costa ? 100E/Mb ?atentie mare, ca multi fac magarii de genul, impun o limita, iar daca treci de acea limita iti taxeaza cum le place lor mai bine.btw, limita aia o treci in ~100 min de transfer la banda maxima.(16*1000/(21.6/8)/60) Quote
Cheater Posted November 22, 2009 Author Report Posted November 22, 2009 "La depasirea traficului initial viteza scade la valoarea de 128Kbps (download) / 64Kbps (upload) urmand a reveni la valorile initiale in urmatoarea luna de contract. Traficul suplimentar nu este taxat!"Nu degeaba se numeste abonu Unlimited, asta fiind singura limitare impusa de vodafone dupa depasirea traficului, ai 2 optiuni scade viteza sau cumperi trafic suplimentar.Traficul suplimentar este destul de scump 3 euro/GB. Dar sunt sigur ca daca cumperi mai mult se poate negocia . Quote
begood Posted November 22, 2009 Report Posted November 22, 2009 Sa fie clar :21.6Mb/s = 2.7 MB/s128Kbps (download) = 16 KB/s64Kbps (upload) = 8KB/sMb - megabit, MB- megabyte, Kbps - kilobiti pe secunda, KB/s - kilobytes pe secundaPractic ai viteza maxima (2.7MB/s download si 0.7125 MB/s (712.5KB/s) upload) timp de 100 minute, iar apoi ai 16KB/s la download si 8KB/s upload, iar daca vrei sa continui sa ai viteza maxima, platesti 3euro/GB trafic. Ah si sa nu uit, ai 100 min in fiecare luna la viteza asta ! )))))))))))))))))Mars ce PORCI SUNT CEI DE LA VODAFONE ! Quote
Cheater Posted November 22, 2009 Author Report Posted November 22, 2009 Internetul mobil nu e sa tragi toate filmele/jocurile posibile, nu cred ca faci 16GB de trafic in 100 minute.Internetul mobil e mai mult pt utilizare tip office si eu stiu cate un programel daca vrei neaparat 1-2 filme, daca nu ar impune astfel de limitari ar creste loadingul in retea la greu si e firesc. E ca si cum cumperi hosting de undeva si iti da un trafic fix, daca ofera nelimitat si unul din siteurile gazduite este floodat sau rupe traficul afecteaza si celalalte siteuri astfel limita se atinge destul de repede cand e vb de trafic excesiv iar ceilalti clienti nu sunt afectati.Poate in 7-10 ani isi va permite cineva sa nu contorizeze traficul...alt exemplu un apel 3g, video face cat 7 apeluri de voce simultane, si presupune o viteza de trafic de ~360 kb/s, multiplica asta si afli comparativ cu un apel de voce ce loading inseamna pentru ei...si totusi isi permit, pentru ca limiteaza ofertele cat sa poata beneficia fiecare client in parte de un serviciu de calitate in termeni contractuali. Quote
Cheater Posted November 22, 2009 Author Report Posted November 22, 2009 Ca tot veni vorba; cum spuneam singurul concurent Vodafone real la internet mobil este Orange, evident ca si ei au aceeasi limitare: "nu pl?te?ti nimic în plus fa?? de abonamentul lunar ?i navighezi în voie. Viteza de transfer scade la 128 Kbps download ?i 64 Kbps upload dup? consumarea traficului rezonabil. Po?i alege s? p?strezi viteza ridicat? de transfer prin activarea unor pachete suplimentare de trafic."Romtelefon iese din discutie au preturi pana la de 2 ori mai mari si nu au dc in cateva orase hsdpa de 3.5mbps, iar la 7.2 viseaza... Zapp sau Romtelefon e tot aia dupa ce a fost cumparat Zapp pt licenta 3g...Ideea e ca Vodafone e lider de piata la internet mobil ca si oferte, servicii, tehnologie, fata de ceilalti competitori. Quote