Jump to content
!_30

[Tutorial] Despre motoarele de cautare

Recommended Posts

Aici veti aeva prezentare cateva acronime despre motoarele de cautare si nu numai, cum functioneaza acestea , pate le-ati ai auzit dar nu ati inteles ce insemna pana la citirea compelta a acestui tutorial :

Text Ancora

-numele care i-l dai site-ului tau : per example : rst team . este textul ancora la link-ul forumului pe care voi browsati acum.Daca apasati pe acel text veti ajunge pe acest forum , dinnou pe pagini principala.

SERP

-pagina care este returnata de un motor de cautare , cuprinzand rezultatele gasite.Aceasta pagina este aratata dupa ce s-a facut cererea spre un anumit cuvant /cuvinte spre a fi gasite in directorul motorului de cautare.

SEO

-optimizarea procesului de cautare al site-ului dumneavoastra sau al altor site-uri.Are scopurl de asi mari rankin-gul in motoarele de cautare , pentru a aduce mai mult trafic si a fi gasit mai usor de utilizatori.

Dansul Google-ului

-este defapt pagina de index a moturoulu de cautare,. mai bine zis cand si de ce se face un update la index , pentru a prezenta mai multe si-teuri si mai multe rezultate la cautari , se face acest update cam la o luna.Din 2003 Google , isi upgradeaza indexul continuu , nu mai asteapta sa treaca o luna , pentru a upgrada index-ul , de aceea este un bun motor de cautare fata de Yahoo sau MSN , deoarece upgradeaza continuu , dar tot mai are nevoie e o upgradarea egnerala din cand in cand va dati si voi seama de ce si cum.

Link-uri din spate

-sunt doar link-uri , care refera la site-ul tau ,pentru a afla care si daca exista astfel de link-uri vom folosi din motorul de cautare google urmatoul seartch tip :

link:www.rst-crew.net

Link-uri de iesire

-sunt link-uri pe care le ai pe site-ul tau si pointeaza spre alte site-uri ( refera ).

DMOZ

-este un proiect open-directory.Cand iti "introduci" site-ul in acest director vei astepta de la o saptamana pana la 5 luni pentru a fi inclus in acest director.Insa a fi inclus in DMOZ , iti va mari page rank , si iti va aduce un mai mare trafic la tine pe site.

PR / Rank-ul Pagini

-valoarea individuala a unei pagini.

meta taguri

-este un element din HTML ,care descrie contextul pagini web , si este plasat / plasate inaitne de codul sursa de inceput al unei web-page.ste folosita pentru a indexa paginile ( de catre motoarele de cauatare ) dupa subiect.

Indexare / Indexat

-daca pagina ta a fost idnexata inseamna ca va aparea la rezultatetele de cautare , ale unui motor de cautare.

Paianjen / Spider

-un program care "cauta" pe net , WWW , avand roul de a indexa site-urile intr-o bza de date pentru a fi ma usor de gasit de motoarele de cautare.

GoogleBot

-pentru mai multe informatii cititi aici : http://www.google.com/bot.html

Cateva acronime pe care le-ati itnalnit si nu stiai ce reprezinta , sau poate v-au mai intarit cunostintele precedente . Merita citit mai ales pentru incepatori

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...