Jump to content
StrXt

Pradatorii de carduri

Recommended Posts

Acest articol a aparut recent pe cateva site-uri si in diverse ziare.

Posesorii de carti de credit sau de debit pot fi usor de pacalit intrucat hotii de carduri pot realiza tranzactii fara a avea nevoie de PIN. Expertii de la Universitatea Cambridge au gasit o eroare fundamentala in sistemul de folosire a cardurilor, greseala ce ar putea declansa un jaf la scara larga, informeaza "The Daily Telegraph".

Acestia arata ca exista o modalitate prin care pot pacali sistemul folosit de banci in asa fel incat acesta sa creada ca numarul personal de identificare a fost transmis.

"Cipurile si PIN-urile sunt fundamental gresite", a declarat profesorul Ross Anderson de la Universitatea Cambridge. "Credem ca aceasta este cea mai mare descoperire pe care am facut-o vreodata, asta desi lucrez in domeniu de 25 de ani", a adaugat Anderson.

Expertii au condus un atac informatic reusind sa pacaleasca un cititor de carduri fara a tasta un cod PIN valid. Cu toate ca nu au vrut sa descrie cu lux de amanunte procedura urmata, oamenii de stiinta au povestit in mare cum decurge operatiunea "omul de la mijloc".

Mai precis, hotii de carduri lasa bucata de plastic furata sa treaca prin cititorul de carduri al unui magazin si folosesc un alt dispozitiv de tip POS - pe care-l pastreaza eventual intr-o geanta, la spate -, pentru a transmite un semnal de acceptare a PIN-ului catre terminalul magazinului. Astfel, POS- ul admite tranzactia pe baza semnalului transmis de POS-ul ascuns, iar contul cardului furat se goleste de indata.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...