Jump to content
h3llr1s3r

Search Engine Optimization - What & Why?

Recommended Posts

Posted

Puff, seo e un domeniu foarte larg si e discutabil unde se termina partea de seo si unde incepe marketingul online, ff multi vad seo ca pe un set de trickuri care face minuni, nu este asa, seo este mai degraba format dintr-un set de reguli morale de conduita pentru un web mai bun, astfel de trickuri nu fac altceva decat sa va intinda o plasa si de multe ori sa omoare un proiect din fasa.

Sfatul meu, construiti strategii de seo orientate catre client, nu catre motoare de cautare, nu mai e ca acum 7 ani cand ascundeai niste cuvinte si sarea siteul in google si respectati google caci si el va va respecta, consultati sfaturile pentru webmasteri oferite de google, iar apoi nu uitati ca totul trebuie sa fie dublat de campanii de marketing nisate, updatate in permanenta, credeti ca google ia in seama traficul generat dintr-o clasa de ip-uri a unui web monitoring, ca traficul sa-si aduca aportul la importanta data de google siteului vostru trebuie ca acesta sa vina din clase de ip-uri cat mai vaste, pe pagini de intrare cat mai vaste, cu reffereri cat mai vasti, iar o campanie de publicitate bine pusa la punct poate aduce atat trafic bine vazut de google cat si noi clienti.

Ca sa intelegeit mai bine conceptul expus mai sus, faceti un test, sa spunem ca aveti un site care are 100 back linkuri, vedeti de unde le aveti si dati mail la directoare web si alte situri fara continut sau cu continut irelevant vis-a-vis de nisa siteului vostru/care nu va aduce un trafic curat semnificativ, sau orice alt site de calitate indoielnica sa va scoata linkul, sa spunem ca mai ramaneti cu 10 backlinkuri, dar acestea de calitate, apoi in ~1-3 saptamani vedeti evolutia siteului vostru, si veti vedea ca acesta a crescut in cautari. Cum este aceasta practica exemplificata mai sus sunt alte sute care intra la capitolul reguli de conduita de respectat.

Bafta!

PS: am dat exemplu cu linkuri caci majoritatea le considera cele mai importante, aflasti ca sunt si alte lucruri cara facute atarna muuult mai greu decat linkurile.

Posted

Cheater, ai super dreptate, ca si exemplu, toate siturile mele mainstream sunt super optimizate intern si nu am nici un link catre ele sau ma rog prea putine (1-2). Si google imi aduce zilnic trafic de calitate. Link exchange nu mai e ce-a fost odata nu prea mai ajuta in serps.

Posted

E diferenta intre a avea link dintr-un site si a face excange, la excange te penalizeaza, la primul in functie de calitatea siteului din care iti vin linkurile, alt exemplu daca ai 1000 de linkuri din china pe un shop serios din ro iara te futa, daca ai linkuri sau esti gazduit pe acelasi ip cu siteuri warez sau xxx la fel.

Daca nu scri in headere iso pt limba romana iti poate cataloga siteul pentru cuvinte gen "cum" ;))

Daca u ai link externe iarasi iti scade din pr tau si se duce catre paginile catre care le-ai linkat, dar daca ai linkuri catre siteuri mari te poate ajuta.