Jump to content
Jeefo

Antivirus Hardware

Recommended Posts

Posted

Cei de la Cosolid au scos doua variante hardware de securitate si anume Icebox si Hdrecovery. Nu consuma resursele si poate returna datele la un simplu restart.

Voi ce parere aveti, ati auzit de asa ceva? Am vazut ca nu sunt scumpe si sincer as avea mai multa incredere decat intr-un soft.

Posted

stiam de mult de variante hardware de antivirusi si firewall scoase pe piata (unele rutere au asa ceva in firmware)

din experienta mea iti zic - niciodata nu te baza pe o singura solutie intr-o retea... eu am 3 laptopuri in casa si 2-3 solutii diferite... (fara cea de pe ruter)... daca mi se viruseaza unul din ele automat e detectat de celelalte din retea si atunci stiu ca acel laptop a fost compromis si antivirusul de pe el e cu probleme...

iar la firma la fel, chiar daca ai si detectie hardware, baga si soft, macar 2 antivirusi diferiti pe pc-uri diferite... (un bun administrator de retea stie chestiile astea, nu trebuie sa le repet eu)

Posted

Mdea Birkoff nu toti admini sunt atat de "destepti"

De exemplu intr-un LAN exista un copil PROST care folosea USB Live cu backtrack si copilu asta "spargea" calculatoare cu ajutorul lu' Fast-track autopwn.Lua acces VNC si futea TOT.

Adminu crezand ca este un virus care se propaga in LAN-ul lui a oprit netu de la toate calculatoarele a reinstalat windowsu la toate ia bagat AV-uri cu licenta si totusi copilul isi continua prostiile si la fel si continuau problemele.

Pana la urma a vazut ca IP-ul copqilului "trimitea" pachete in prostie (pentru ca scana cu nmap tot LAN-ul si facea alte tampenii) si el sa gandit ca de acolo apare virusu ( :| )

Posted
stiam de mult de variante hardware de antivirusi si firewall scoase pe piata (unele rutere au asa ceva in firmware)

din experienta mea iti zic - niciodata nu te baza pe o singura solutie intr-o retea... eu am 3 laptopuri in casa si 2-3 solutii diferite... (fara cea de pe ruter)... daca mi se viruseaza unul din ele automat e detectat de celelalte din retea si atunci stiu ca acel laptop a fost compromis si antivirusul de pe el e cu probleme...

iar la firma la fel, chiar daca ai si detectie hardware, baga si soft, macar 2 antivirusi diferiti pe pc-uri diferite... (un bun administrator de retea stie chestiile astea, nu trebuie sa le repet eu)

La ce ma refer eu este mai mult decat un antivirus, este un sistem de securitate ce se monteaza pe port usb sau pe slot pci, esxista in cele doua variante. Are optiunea de freez a partitiilor, si blocheaza foarte multe cai de acces catre registry sistemului de operare windows. Testat de mine si de multa alta lume, prin windows chiar nu ai cum sa treci de ele sau sa le inlaturi, nici macar prin boot. Gandestete ca intra in setarile CMOS.

Nu zic sa nu mai folosesti un antivirus, chiar se recomanda sa scanezi inainte de instalare, dar dupa ce ai instalat acest sistem de securitate putini iti mai pun picoru in pc.