florin1000 Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 Salutare. Am un calculator, mi l-a adus cineva,nu e nou si are urmatoarea problema :cand vreau sa intru in BIOS imi cere o parola, nu stiu parola dar daca tastez de 3 ori ceva intra in bios , chestia e ca nu pot salva nicio setare. Si nu e numai atat, am resetat biosul si parola tot exista, am impresia ca biosul e modificat sau ceva de genul, as vrea sa il schimb dar din ce am gasit pe net nu am inteles decat faptul ca se face cu ajutorul unei dischete.Multumesc!PS. am incercat cu un programel laut de la HP dupa site, k HP a facut asamblarea, si imi da urmatoarea eroare, mi se apre destul de suspect, mai are vreo sansa sa fie refacut biosulerror 0xF6(ERROR_LOCKING_MEMORY) flashing BIOSSper ca am postat bine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Birkoff Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 la hp la bios daca nu introduci parola de 3 ori iti intra in modul read only ca sa vezi setarile, dar pentru a le modifica trebuie sa introduci parola.daca nu stii parola e mai complicat, trebuie scos din priza, scoasa bateria de bios, resetat din jumperi biosul apoi pusa bateria la loc si reconfigurat biosul (chestie pe care daca nu ai mai facut e de preferat sa nu te bagi altfel te trezesti ca nu mai merge pc-ul de loc)in general la hp in bios nu prea ai ce modificari sa faci ca e totul pe auto... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
florin1000 Posted October 2, 2010 Author Report Share Posted October 2, 2010 pai am scos bateria dar jumperii nu i-am gsit... jumperii sunt accei pini care au ceva peste ei care face contact nu?si totusi de ce nu a mers sa bag alt BIOS? nu s-a resetat parola? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Birkoff Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 da jumperii sunt pini cu un contact numit jumper intre ei, unele modele mai vechi au niste microintrerupatoare in loc de jumperi...nu stiu de ce nu a mers sa bagi alt bios, poate nu era modelul care trebuie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
florin1000 Posted October 2, 2010 Author Report Share Posted October 2, 2010 pai l-am laut de la ei dupa site.. ce-i drept in read me scrie pt HP d335 si placa mea e d530, dar programul l-am downlaodat de pe pagina cu d530... nu stiu ce sa ii fac... poti s imi dai niste indicatii cum gasesc acesti pini... imi e sa nu conectez altii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Birkoff Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 da intrebarea e ce treaba ai cu biosul? de ce vrei sa il actualizezi? sau de ce vrei sa intri in el? ce setari vrei sa faci in el? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Birkoff Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 (edited) incearca sa faci ce scrie aici poate se reseteaza Hp Bios Password Removal - Forumssi citeste si asta http://dogber1.blogspot.com/search?q=fujitsu Edited October 2, 2010 by Birkoff Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
florin1000 Posted October 2, 2010 Author Report Share Posted October 2, 2010 merci am rezolvat in acest fel 1. se scoate jumperul E49 (verde) de langa bateriuta2.se deschide calculatorul si se intra in bios3.se opreste calculatorul si se introduce la locul lui jumperul motivul pentru care vreau sa intru in bios este alceala de a putea buta, vreau sa bag windows pe el, data trecuta cand am bagat os pe el am pus HDD pe alt PC, si calculatorul nu e al meu si posesorul nu are 2 . problema rezolvata multumesc mult de ajutor, am mai scris si pe alte forumuri si nu a raspuns nimeni. daca nu auduceai in discutie despre jumperi nu gaseam , merci inca o data Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Birkoff Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 f12 sau f11 daca apasai aparea meniul de bot si selectai de pe ce unitate sa booteze... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi003user Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 CMOS De-Animator: Reset BIOS Password Within Windows! ? PenTestITsper ca asta va ajuta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
florin1000 Posted October 3, 2010 Author Report Share Posted October 3, 2010 f12 sau f11 daca apasai aparea meniul de bot si selectai de pe ce unitate sa booteze...aparea dar nu bota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ss88 Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 frate ce calculator ai? (si eu am vreo patru) procesor? (scrie pe el), placa baza (si pe aia scrie ), poate gaseste careva un manual sa dai de jumperi. fara sa resetezi jumperii nu tare ai ce sa-i faci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
florin1000 Posted October 29, 2010 Author Report Share Posted October 29, 2010 am rezolvat... am si zis mai sus k am rezolvat. am gasit jumperul cu pricina am si explicat si cum am rezolvat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...