djradu Posted October 19, 2010 Report Posted October 19, 2010 am gasit in aceasta minunata carte " 101 Spy Gadgets for the Evil Genius " postata de begood " un proiect foarte tare YouTube - Laser Audio Transmitter si as vrea sa incerc cu o dioda de 200mw ( ADELAIDA - Componente electronice ) pe o distanta in jur de 1km transmisie date ce parere aveti ca "proiect de weekend " ? Quote
mike_vio Posted October 20, 2010 Report Posted October 20, 2010 La intemperii din cauza vremii sau praful din aer la distanta de 1 km te-ai gandit ? E totusi o raza care se poate obtura oricand cu ce nu te astepti. Quote
LLegoLLaS Posted October 20, 2010 Report Posted October 20, 2010 nustiu daca o sa intelegi ceva la distanta aia chiar daca ar merge,din cauza prafului in primul rand... Quote
begood Posted October 20, 2010 Report Posted October 20, 2010 laserele astea ce le poti cumpara la orice chiosc, nu au nici puterea nici precizia necesara sa duca la distante mai mari de 30 metrii.daca cumperi un laser mai puternic, ai sanse, dar costa ceva banuti. Quote
H4e Posted October 20, 2010 Report Posted October 20, 2010 Eu nu vad practicalitatea acestui proiect. In casa este aproape inutil....cablul e mai ieftin si mai bun(nu are nimic daca treci peste el) si pe distante mari e cat de cat costisitor si nu-i vad rostu, radio-ul e o alternativa mult mai buna. Quote
djradu Posted October 21, 2010 Author Report Posted October 21, 2010 laserele astea ce le poti cumpara la orice chiosc, nu au nici puterea nici precizia necesara sa duca la distante mai mari de 30 metrii.daca cumperi un laser mai puternic, ai sanse, dar costa ceva banuti.nu ma refeream la acele lasere din piata, am specificat tipul diodei laser in postul anterior. Quote
djradu Posted October 21, 2010 Author Report Posted October 21, 2010 Eu nu vad practicalitatea acestui proiect. In casa este aproape inutil....cablul e mai ieftin si mai bun(nu are nimic daca treci peste el) si pe distante mari e cat de cat costisitor si nu-i vad rostu, radio-ul e o alternativa mult mai buna.e doar un hobby ca si hackingu ca si sala de forta sau steroizi ca vad ca esti amator Quote
rampart Posted October 30, 2010 Report Posted October 30, 2010 Eu zic ca ar fi super tare, o dioda de 200mw bate la o distanta SUFICIENT de mare, dar trebuie sa ai baterii multe,.. o sa ti iasa o duda cat o lanterna ... asta daca nu vrei sa faci de la tine de pe balcon/ce-o fi cu adaptoru in priza si aia automat nu mai e asa de practica, oricum distanta mi se pare obscen de mare, ai putea sa faci si cu ceva mai mic, o unealta care sa bata in 30metri cum zicea begood care o poti folosi in localuri sau in situatii similare. La distanta aia nici nu iti vezi tinta si ai nevoie si de un trepied ... ca miscarea maini tale la un kilometru se va transpune in ZECI de metri Acu l asculti pe ion, urmatoare secunda auzi o vrabiuta cum se caca .... no go. Quote
ss88 Posted October 31, 2010 Report Posted October 31, 2010 1km este foarte mult. rampart - ai dreptate - deviatia la destinatie este foarte marenu vad de ce ar face cineva pantru asa mare distanta. Quote