Jump to content
Nytro

Google se afiseaza cu noul Chrome OS si notebook-ul aferent

Recommended Posts

Google se afiseaza cu noul Chrome OS si notebook-ul aferent

de Silviu Anton | 8 decembrie 2010

Asa cum va anuntam si ieri, Google a lansat oficial varianta beta de testare a sistemului de operare Chrome, impreuna cu un nou notebook pe care sa ruleze.

Google Chrome OS a fost conceput ca o platforma care sa imbine sistemul de operare de pe calculator cu Internetul: utilizatorul nu mai este nevoie sa ruleze programele direct de pe computer, ci le poate rula online, pe Web.

Prin crearea programelor independente, Google se asigura ca toate aplicatiile si fisierele de orice tip vor avea intotdeauna back-up si vor fi disponibile oriunde si oricand, de vreme ce Chrome OS va fi si el disponibil indiferent de locul in care se afla userul.

google-chrome-sistem-de-operare_1.jpg

Asadar, posibilitatile sunt nelimitate, cu atat mai mult cu cat exista si Chrome Web Store, care ofera atat aplicatii platite, cat si gratuite.

In ceea ce priveste echipamentul hardware pe care va rula initial Chome OS, marturisim ca cei de la Google au reusit sa ne surprinda intr-un mod placut. Notebook-ul Cr-48 are un ecran de 12 inci, tastatura full-size si un clickpad generos. Procesorul este Qualcomm Gobi 3G, iar bateria are o durata de viata de pana la 8 ore.

Ceea ce a reusit sa ne straneasca mirarea a fost faptul ca Google a ales sa nu branduiasca notebook-ul cu nicio marca sau logo, impachetandu-l intr-un design total neatragator. Poate ca, cel putin de aceasta data, Google nu a tintit tocmai imaginea si look-ul, concentrandu-se in schimb pe lucruri mai importante de atat.

google-chrome-sistem-de-operare-laptop.jpg

Nu putem decat sa presupunem ca gigantul Internetul a vrut astfel sa ne transmita un mesaj, si anume, ca nu se vrea a fi un competitor pentru dezvoltatorii din zona hardware. O dovada in acest sens ar mai putea reprezenta si faptul ca Google a ales sa nu comercializeze acest laptop, ci sa il distrubuie gratuit printr-un program numit Chrome OS Pilot.

Pentru a va inscrie in programul beta, puteti aplica aici.

Cum insa numarul de unitati ale acestui laptop este limitat, cel mai probabil va trebui sa asteptati pana la jumatatea anului viitor, cand vor aparea modelele celor de la Samsung si Acer, care cu siguranta vor fi mult mai atragatoare de atat.

Sursa: Google se afiseaza cu noul Chrome OS si notebook-ul aferent | Hit.ro

Link to comment
Share on other sites

Din punctul de vedere al securitatii , sa stai numai pe "web" folosind servicii google & co. e cea mai mare prostie . Este bine stiut ca google stocheaza de mult timp informatii care.. sa zicem ca nu i-ar trebui in mod direct , de ce m-as muta pe cloud computingu lor?

Cloud computingul la nivel larg o sa fie viabil doar cand.. n-o sa mai existe corporatii , deci nu prea curand. In schimb nu m-ar mira sa apara modelul cloud la institutii locale , gen o firma care sa-si cumpere trei servere performante si cate un tablet PC / laptop ieftin ( ca nu-i mai tre putere de procesare ) pentru fiecare angajat.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...