Jump to content
Luceafar

[Webdesign] - Pentru cei care nu se stiu cu CSS-ul

Recommended Posts

Nu sunt sigur daca poate fi considerat ca si tutorial in forma actuala, dar ideea e asa, pe scurt. Daca ai facut un template in Photoshop si nu stii sa-i faci slicing-ul / CSS-ul, sau inca nu ai invatat, un inceput il reprezinta

Dynamic Web Pages from your Photoshop Designs in Seconds! | psd 2 CSS Online

Pe scurt, incarci PSD-ul (facut in Photoshop sau Gimp) si dai convert.

Cateva chestii care trebuie stiute inainte de a-l incerca :

1. Daca vrei acces la toate _functiile de pe site, iti faci cont - e free.

2. Rezultatul final va depinde doar de modul in care ai numit layerele. Exemplu : imaginea de background va avea layerul numit exemplu_bkgnd . Inainte sa uploadati pdf-ul , cititi documentatia pusa pe site, e vital.

3. Inainte de upload, aveti grija ca fiecare layer sa fie Rasterizat, opacitate 100% ( pentru a pastra un layer cu opacitate <100%, realizati un layer nou, apoi dati merge [ctrl e] la original cu layer-ul nou. O modalitate mai rapida e Convert to Smart object, dar acesta incarca marimea PSD-ului (daca depaseste 8 mb. rezultatul va fi aiurea).

Timp de probe + documentatie : aprox. 1 ora

Utilitate : o modalitate lejera chiar pentru cunoscatorii de CSS, personal il folosesc cand am de realizat site-uri foarte simple, sau intro-uri in pagina.

Pros : Image gallery, shop, frame, optiunea fixed, facebook + twitter integration, ajax+javascript tools, foloseste jquery, videoplayer propriu.

Cons : peste tot in sursa vei avea comment tags de editat/sters. Pentru fiecare pagina noua dim template, va primi tot numele standard la .css (psd2css.css), deci la fiecare pagina noua va trebui modificat.

Daca aveti nevoie de ajutor mai rapid decat cel oferit pe psd2css sau aveti probleme de intelegere, PM sau postati aici. De preferat ar fi post-ul aici, pentru a putea raspunde la o (posibila aceeasi) intrebare mai multor persoane.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...