pyth0n3 Posted December 29, 2010 Report Posted December 29, 2010 (edited) Sunt deja 2 ani de cand frecventez acest forum , probabil am mai frecventat si altele pana acum dar peste tot sunt aceleasi lucruri In rest in unele locuri probabil exista si resctrictii sau ma rog nu poti sa postezi decat daca este ceva important sau profesional Intotdeauna vin , vor venii altii noi care probabil incep sa invete aceleasi lucruri pe care altii le stiu deja Problema nu este invatatul ci cum se invata Daca nu ma insel in fiecare zii vin dezbatute o gramada de probleme care au fost deja rezolvate de prea multe ori Asta face din topicuri un fel de helpdeskCine este vinovat?Modul in care noii useri incearca sa invete ceva nu este bun De ce?Deoarece totul in informatica este un puzzle Intrebari de genul cum pot sa sparg un site? , cum sa imi fac un root? ,cum sa fac un exploit ? sau cum sa sparg un password ? sunt intrebari puse aiurea Multi vor root dar nu stiu ce inseamna , multi fac bruteforce dar nu isi dau seama ca vin banati sau accesul le vine blocat dupa cateva incercari , multi folosesc spre exemplu metasploit autopwn care arunca exploit-uri in prostie fara sa faca vreo deosebire intrun sistem Windows based si unul Unix based Altii vin cu tot felul de cereri pt scannere , bucati de cod scrise in diverse limbaje de programare , tool-uri automate pt diverse servicii Le descarca in calculator si le folosesc pe diverse range-uri de ip fara sa isi dea seama pe cine scaneaza sau ataca Poate multi se vor intreba de ce nu reusesc tot timpul in ceea ce isi propun?Raspunsul este foarte simplu ,cum am mai zis mai devreme informatica este ca un puzzle, daca bucatile nu vin puse cap la cap nu iese nimic O afirmatie adevarata ar fi urmatoarea:Daca careva nu cunoaste protocoalele de baza spre exemplu TCP/IP mai bine nu intra pe internet Sau mai bine intra doar ca sa faca un chat si sa navigheze cu browser-ulPt a folosi scanere , tool-uri sau oricare program care se conecteaza la internet necesita cunostintele de baza pt TCP/IPNu va puneti intrebarea cum sa scanati un host , mai bine intrebati-va ce se intampla cand rulez scannerul Trecem la databaseEste un lucru inutil scannarea si exploatarea host-urilor la intamplare Cum poti sa stii cat de sarata este mancarea daca nu o gusti?Probabil multi au folosit query SQL asupra unui host doar pt faptul ca le-ati gasit in tutoriale in care spun: pasul1 fa asta pasul2 fa asta pasul3 fa asta Cum poti sa mananci supa fara lingura?Faptul ca exista anumite tool-uri automate pt SQLI nu este un lucru rau Faptul ca aceste tool-uri vin folosite fara a cunoaste ce se intampla este un dizastru O alta cerere pe care am intalnit-o pe forum este urmatoarea:Am nevoie de smtp-uri Ok ai nevoie de ele te inteleg dar stii cum functioneaza sau ai nevoie pt un scop dar habar nu ai ce face Inainte de a cere un smtp se studiaza protocolul iar daca nu va intereseaza puteti face spam prin posta cu plicuri cumparate de pe piata Cum sa fac bruteforce?Daca nu cunosti TCP/IP si cum functioneaza serviciile la care vrei sa faci bruteforce , poti face numai bruteforce offline la decriptarea unor hash-uri De ce?Simplu , deoarece de unde ai sa stii daca tool-ul respectiv trimite password-urile la target O alta intrebare De unde iau un SIP scanner?Nui problema de unde il iei , problema e ce faci cu el?Raspuns: Nimic Cum sa obtin root?Pai cum sa obtii root daca nici macar nu stii ce inseamna root Si chiar daca il obtii presupun ca vei folosi un serviciu de tunneling ce vei face?Nimic deoarece nu cunosti comenzile de la shell-ul respectiv Chiar daca te obosesti sa le cunosti vei lasa o gramada de urme deoarece sistemul are un serviciu care logheaza tot ce faci Cum sa atac un server?Mai bine te intrebi care e diferenta intrun client si un server Daca cineva invata lucrurile de baza (bucatile care lipsesc din puzzle) nu mai pune intrebari stupideNimeni din noi nu sa nascut invatat Eu la randul meu nu stiam nimic Cum poti sa pui ca stii SQLI daca habar nu ai sa configurezi un Server SQL?Ignoranta merge in continuareAm nevoie de un crypter FUDPai nici nu meriti sa il ai deoarece poti sa iti faci rau cu el Porturile au si ele o valoare Eu vreau sa rulez ssh in 80 Pai 80 este portul pt http Daca careva citeste bucatile de baza din puzzle, intelege ca anumite porturi vin atribuite in mod static pt anumite servicii Spre exemplu de la 0-1023M-am saturat sa vad lucruri scrise de sute ce ori care nu intra in cap si useri care umple forumurile doar ca sa aiba un numar mare de posturi la status Careva a expus o data problema cu RFI si acum sunt o gramada de useri care incearca sa faca RFI in target-uri luate la intamplare fara sa isi dea seama ca probabil nu se poate face Unele host-uri nu permit sa faci upload de pe un alt url Cand cineva posteaza un tutorial pe forum ,apar o gramada care comenteaza cu comenturi de genul:E tare, Mersi, E ok , +rep Asta ma face sa cred ca ati bagat la cap tot ce scrie acolo Dar dupa o saptamana apar iar topic-uri de tipul helpdesk Forumurile vin umplute cu numarul userilor , posturile in off-topicsi o gramada de flame Cum sa fi anonim?Raspuns scurt si la subiect: Nu ai cum.Majoritatea vorbiti de proxy Intrebarea mea este , daca un proxy este public cum poate fi anonim?Sa nu uitam ca multi inca nu stiu ce face un proxy dar il folosesc Sustin in continuare un singur lucru Daca ataci un server pentru ca sa ii faci un deface presupun ca stii ce vulnerabilitate are si cum poti sa o rezolvi E inutil sa creezi o piramida de deface-uri daca nu stii sa repari ceea ce ai stricat Si nu ma refer sa repari un index.html Daca ai reusit sa faci un deface prin SQLI , inseamna ca stii care este problema si esti in grad sa o rezolvi daca te intreaba carevaEste foarte usor sa strici un lucru , dar este ,mult mai greu sa il pui la loc Totul are un scop , dar din cate vad lucrurile se invart in jur si stau pe loc Unde este greseala?Lipsesc bucatile din puzzleRubrica tutoriale este plina , userii ar trebui sa fie experti Din cate vad singurul lucru expert raman tutorialele necitite M-am intrebat de ce oare unii useri parasesc forumurile dupa un timp?Am gasit si raspunsul Pt ca nu mai au ce face , nu au cu cine sa vorbeasca , nu le trebuie umplutura , sau saturat de acelasi lucru Ei au devenit intradevar experti Cuvintele de mai sus le-am scris in speranta ca cineve le va citi si va intelege cum functioneaza lucrurile Cel putin sper sa isi dea seama cat este de important sa cunosti bine bucatile din puzzlePuzzle Art [EDIT] Edited December 29, 2010 by pyth0n3 2 3 Quote
Xakepatop Posted December 29, 2010 Report Posted December 29, 2010 Bine scris!Edit: You must spread some Reputation around before giving it to pyth0n3 again. Quote
AlStar Posted December 29, 2010 Report Posted December 29, 2010 Felicitari!Cateodata, "stand si uitandu-ma-n soare", imi dadeam seama ca acele putine lucruri de le stiu...is imprastiate, intr-un loc lipsit de lumina, asemeni pieselor unui puzzle. E oarecum dificil sa aranjezi aceste "piese".Hm..si o oarecare graba cred c-ar fi daunatoare: X, a vazut pe forumuri ca Y rupe tot..sparge site-uri..parole...etc...etc..etc. Se uita la profil, devine invidios cand vede ca ala e cam de varsta lui... "Aa..ia stai..adica cum..eu nu pot?" si-ncepe X sa caute tutoriale si alte "scheme" "de suprafata"...adica, dupa cum ai zis, pyth0n3, obtine e-mail-uri si parole prin SQLi, dar nu stie cum functioneaza si cum se formeaza o protectie impotriva SQLi.Si ajungem la vechiul proverb: "Graba strica treaba!". Quote
just-for-funn Posted December 30, 2010 Report Posted December 30, 2010 Cata dreptate @_@ ma intreb cati au Citit! Quote
prodil89 Posted December 30, 2010 Report Posted December 30, 2010 Frumos scris.....Cred ca ar trebuii facut un thread cu cele mai des intalnite, tampite intrebari pe care le-ar putea intreba un incepator.FAQ!?!?!? Quote
pyth0n3 Posted December 30, 2010 Author Report Posted December 30, 2010 Frumos scris.....Cred ca ar trebuii facut un thread cu cele mai des intalnite, tampite intrebari pe care le-ar putea intreba un incepator.FAQ!?!?!?A facut si Nemessis unul http://rstcenter.com/forum/8703-lista-cu-cele-mai-frecvente-intrebari-raspunsurile-la-ele.rstDar probabil multi nu citesc mai nimic Quote
AlStar Posted December 30, 2010 Report Posted December 30, 2010 Hm...ne-ar trebui niste "sticky topics" de-alea..., pe prima pagina. Quote
just-for-funn Posted December 30, 2010 Report Posted December 30, 2010 Ar trebui puse unde la index dedesupt de "[RST] Romanian Security Team - Security Research" sa le intre in Ochi ... Quote
neo.hapsis Posted December 30, 2010 Report Posted December 30, 2010 Ai spus lucruri concrete si adevarate...te respect pentru asta, cum si pe celalaltii membrii al forumului.Te respect si pentru calitatea si valoarea ce ai facut pentru forumul RST. Quote