Jump to content

AlStar

Active Members
 • Posts

  1416
 • Joined

 • Last visited

Reputation

41 Excellent

About AlStar

 • Rank
  Registered user
  Rookie

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Earth

Converted

 • Location
  Iasi
 • Occupation
  Dev Jr., Student

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Inca se mai vorbeste de ChatGPT? Cam plictisitor internetul in ultima vreme.
 2. Chiar ma gandeam acum care-i treaba cu pythonu… Parca era mai serios PacketStorm. Raed ala numa scripturi de gradinita pare sa stie.
 3. Cand eram mai mic, auzeam pe altii ca nu mai au chef de calculator cand se intorc acasa si mi se parea SF. Nu mi se mai pare: prefer sa fac orice altceva inafara programului de lucru. Revenind la subiectul principal, nu cred ca s-ar rezolva mare lucru cu mai multa reclama. Intr-o lume in care multi incep sa se gandeasca s-o lase mai moale cu social media, un grup pe FB e oarecum impotriva firii (chiar si excluzand ironia "securitatii"). A devenit prea aglomerat pe internet si cumva tocmai noi, astia cu reputatia ca stam cel mai mult in fata calculatorului, incepem sa ne deconectam cel mai mult.
 4. Cretina aia merita atentie numa daca incerci sa te pisi pe o poza cu fata ei si nu vrei sa ratezi. Doua lucruri ma deranjeaza foarte tare in ultima vreme: - FB e prea popular si face prea usor pentru cretini sa gaseasca fani - prea multi idioti care conduc cu farurile stinse
 5. Au venit cu plan de rezerva, ca mult n-o sa mai tina vrajeala ca berea lor e buna, a? Vaccinat sunt de cand am reusit sa prind loc. Nu ma intereseaza cine se vaccineaza si cine nu, dar ma cam deranjeaza sa avem restrictii influentate de numarul celor nevaccinati.
 6. Ce am observat, in cazul meu, este ca nu recruiterii ma atrag spre o anumita companie, ci pur si simplu am momente cand imi zic "as vrea sa lucrez acolo". Practic, in cazul celor cu mai multi ani de experienta, cred ca e in mare parte vorba de sansa: persoana contactata sa fie dispusa sa faca o schimbare, dar si sa aiba deja un oarecare interes fata de compania pe care o reprezinti.
 7. Kotlin e la moda cica: https://kotlinlang.org/lp/mobile/ Iar pentru distribuire iti trebuie sa semnezi codu. Distribuirea prin AppStore si Google Store (sau cum s-o chema) ar fi cea mai ok (mai putin ok e partea ca astia cam scaneaza ce se distribuie).
 8. Python e interpretat, deci poti arunca un ochi peste cum e facut JS. In JavaScript: The Good Parts cred ca am vazut un exemplu de state machine.
 9. Exercitiile astea is un fel de "astazi invatam adunarea: un mar si cu inca unu, fac doua; cate mere sunt in total daca mai adun alte doua?" Ca sa fiu si pe subiect: 1. get current date, get day of week, case example 2. user defined functions Daca ai de gand sa profesezi candva in IT, iti sugerez putin mai multa atentie si curiozitate fata de cursuri si materialele de curs.
 10. Cum ai pus codul aici? Cateva linii mai sus, m e int[] - compile error 2. De ce cauti in x[]? De ce pui 97+j , in loc de x[j] ? "A" nu poate fi convertit de binary? Daca te intereseaza doar literele mici, poti verifica fiecare litera din input cu intervalul [97, 122] 3. Unul din cele mai importante lucruri pe care le-am invatat in programare a fost sa nu folosesc variabile de genul a,b,c,x,plm. i,j - sunt ok ca si indecsi, dar fara j1. In cazul de fata, j1 poate fi redenumit in i, intrucat nu mai exista inafara primului for. n - inputLength, m - extractedLetters (sau ceva de genul). N-am compilat codul, dar la prima vedere pare a fi o problema in modul de constructie a array-ului m.
 11. Imi place ca nu mai trebuie sa deschizi VS pentru cateva clase si ca acum poti face si debug cu VSCode.
 12. Arata frumos dar... Eu cred ca e mai bine sa incerci sa scrii ceva in fiecare dintre ele si abia apoi sa alegi.
 13. In primul rand felicitari tipului in cauza. In al doilea rand, poate ca @Gecko a exagerat putin dar @Anonym13, "security-research" e ceva mai mult decat SQLi si XSS.
×
×
 • Create New...