Jump to content

AlStar

Active Members
 • Content Count

  1409
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by AlStar

 1. Python e interpretat, deci poti arunca un ochi peste cum e facut JS. In JavaScript: The Good Parts cred ca am vazut un exemplu de state machine.
 2. Exercitiile astea is un fel de "astazi invatam adunarea: un mar si cu inca unu, fac doua; cate mere sunt in total daca mai adun alte doua?" Ca sa fiu si pe subiect: 1. get current date, get day of week, case example 2. user defined functions Daca ai de gand sa profesezi candva in IT, iti sugerez putin mai multa atentie si curiozitate fata de cursuri si materialele de curs.
 3. Cum ai pus codul aici? Cateva linii mai sus, m e int[] - compile error 2. De ce cauti in x[]? De ce pui 97+j , in loc de x[j] ? "A" nu poate fi convertit de binary? Daca te intereseaza doar literele mici, poti verifica fiecare litera din input cu intervalul [97, 122] 3. Unul din cele mai importante lucruri pe care le-am invatat in programare a fost sa nu folosesc variabile de genul a,b,c,x,plm. i,j - sunt ok ca si indecsi, dar fara j1. In cazul de fata, j1 poate fi redenumit in i, intrucat nu mai exista inafara primului for. n - inputLength, m - extractedLetters (sau ceva de genul). N-am compilat codul, dar la prima vedere pare a fi o problema in modul de constructie a array-ului m.
 4. Imi place ca nu mai trebuie sa deschizi VS pentru cateva clase si ca acum poti face si debug cu VSCode.
 5. Arata frumos dar... Eu cred ca e mai bine sa incerci sa scrii ceva in fiecare dintre ele si abia apoi sa alegi.
 6. In primul rand felicitari tipului in cauza. In al doilea rand, poate ca @Gecko a exagerat putin dar @Anonym13, "security-research" e ceva mai mult decat SQLi si XSS.
 7. Chiar azi am intrat pe exploit-db si mi-au ajuns rapid ochii pe asta. As fi aruncat o privire la exploit in sine, dar cand am vazut ca linkul de github duce la o arhiva, mi-a disparut cheful.
 8. Pe netestate si bazandu-ma pe putina experienta cu Linux, iti zic ca diferentele intre distributiile cu acelasi nucleu, inafara de partea de interfata, sunt minime. Daca ai timp si esti curios, iti recomand ArchLinux (sau poti cauta alternative de distributii "goale"). Dupa ce te muncesti sa-ti pui interfata si 2-3 programe, vei intelege mai clar diferentele dintre distributii. De altfel, ajuta si sa arunci o privire pe distrowatch.com. Poate vei ajunge sa vezi Kali doar ca un Debian cu multe tool-uri si o interfata faina.
 9. Din ce vad, e bazat pe Debian, la fel ca si Kali. De ce ai instala altceva? Pentru interfata?
 10. AlStar

  Spotify premium

  La ce va foloseste contu' premium?
 11. E simplu si frumos explicat, bravo. Dar, link title-urile alea de 5km, not so nice.
 12. Daca sunt logat, nu face nimic. In CP-ul touchpadului e dezactivat triple-finger gesture. Oricum, tot ramane sa mai experimentez diseara. As putea spune ca e posibil sa fi dezactivat faza cu 3 degete, inca de cand am instalat driverul, tocmai pentru ca nu m-a interesat feature-u asta din Win10, dar nu-s sigur, ca memoria mea functioneaza aiurea. LE: Mda, aparent la mine nu merge deloc feature asta nou din Windows. Am multi-finger gesture la touchpad, dar pentru alte prostii. Posibil driver nepotrivit. In fine, ma pot lipsi de el. Pot folosi Win+Tab.
 13. Am si driverele pentru multitouch, am acelasi build de Windows. Ce difera, e faptul ca eu am pus sa ma loghez cu PIN in loc de parola de Live. Mai verific diseara, posibil sa fie ceva ce am dezactivat de cand am pus build-ul anterior. LE: De fapt, tocmai asta cred ca e diferenta. Eu folosesc @ live.com , iar tu folosesti cont local. Oare sa fi asta cauza?
 14. Foarte interesanta treaba asta, @em . Totusi, la mine nu se reproduce, desi am touchpad cu multitouch. Chiar in seara asta am facut update la noul build si am testat chestia asta.
 15. La ce raspunsuri te-ai fi asteptat? Ideea e sa faci fie ceva ce-ti place, fie ceva la care te pricepi. O fi cool sa ai site, dar asta nu inseamna ca poate avea oricine. Mai bine te inscrii la un curs pe Coursera, sau arunci un ochi pe la proiecte open-source. Daca tot iti place sa umbli pe calculator, incearca sa faci din cand in cand si ceva util.
 16. AlStar

  O parere

  E counteru ala de vizitatori Imgur
 17. Pe langa subiect, dar cu referire la postari: Ma bucur sa vad oameni care incearca sa lumineze lumea, cand vine vorba de programare. Sa nu consideri un limbaj de programare ca fiind mai mult decat o unealta si sa nu inveti programare specifica unui limbaj, ci programare in general, mi se par doua dintre cele mai importante sfaturi din zona IT.
 18. Ultimele versiuni de Chrome si Firefox is foarte flamande la capitolul memorie.
 19. Din stire reiese ca individu' a furat carduri, deci care-i treaba cu windowsul piratat ?
 20. Ba nu-i greu deloc. Dupa apelarea unei metode asincrone, codul is continua executia astfel ca liniile ce urmeaza nu pot avea acces la valorile ce ar trebui obtinute in urma executiei acelor metode asincrone. Astfel, in cazul in programarii asincrone se folosesc callback-uri - metode ce sunt apelate la finalul executiei. ex. in cazul $.ajax (), dai parametru callback pentru succes si pentru eroare.
 21. Am si eu WP 8.1 pe un Lumia 630 luat prin vara parca... Pe mine nu ma deranjeaza lipsa de aplicatii (de voi avea vreodata nevoie de ceva mai special, poate imi scriu singur ce am nevoie). Pentru citit mailuri, un messenger si din cand in cand browsing pe 2-3 site-uri, isi face treaba foarte bine. De altfel, imi place foarte mult simplitatea lui. Depinde de fiecare ce vrea de la telefon.
 22. N-a auzit lumea de Spotify, Pandora si alte de-astea?
 23. @LuckyLUciano, stai sa vad daca am inteles: Tu esti suparat ca vecinii isi pun parole bune la routere si ai ajuns astfel la concluzia ca Aircrack nu-i bun?
×
×
 • Create New...