phreak Posted February 5, 2011 Report Share Posted February 5, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sado Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Cheia e mostenirea si locul unde traiesti..daca traiesti intr-o comunitate plina de crestini/popii si tot ce tine de religiee..o sa devi la randul tau obsedat de ele..Daca e sa ai parintii criminali sau hoti vei deveni exact ca ei...e o mostenire de familie m-ai exact.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
phreak Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 @Mr49r , eu am crescut in familie de oameni crestini . Ce-i drept nu erau parintii mei prea "obsedati" , nu se duceau in fiecare saptamana la biserica , la spovedanie etc. Maica-mea totusi crede dar nu e practicanta , taica-meu e crestin doar de ochii lumii . Dar cand eram mic nu stateam prea mult pe acasa, stateam pe la vecina-mea unde chiar ca se practica religie si drept urmare am ajuns si eu religios. Ma duceam in fiecare saptamana de cel putin 3-4 ori la biserica, luam anafura ma spovedeam , faceam 3 cruci cand ma gandeam la cuvantul "dracu" si alte aberatii d-astea.Ce m-a schimbat in ateu convins a fost propria experienta . S-a intamplat ceva si mi-am dat seama in momentul ala ca n-are nici un rost, ca totul este o aberatie.Asa ca nu putem zice exact ce ne face crestini sau atei decat mediul inconjurator dar mediul inconjurator ne face tot ce suntem nu numai credintele pe care le avem.@python : majoritatea crestinilor sunt crestini din cauza fricii nu dragostei fata de dumnezeu. Propozitii de genul "dar daca exista un dumnezeu si dupa moarte ajungi in iad? Nu mai bine esti credincios si nu ajungi acolo?" exprima exact motivul credintei lor si anume : frica. E fix ca educatia aia proasta a parintilor care zic copiilor " nu baga mana in priza ca o sa iasa 20 de sobolani si te vor manca " sau "nu tipa tare in casa ca o sa-l trezesti pe bau bau si-o sa vina noaptea la tine" . Pe acelasi principiu s-a introdus si iadul , conditionare negativa pentru a-si stabili autoritatea , pentru a-i face pe copii sa faca ce zic parintii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicku92gm Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 faci bine .....ajungi bine, faci rau... ajungi rau... asa e acum, asa va fi si dupa moarte daca va exista ceva(parerea mea) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sado Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 @Mr49r , eu am crescut in familie de oameni crestini . Ce-i drept nu erau parintii mei prea "obsedati" , nu se duceau in fiecare saptamana la biserica , la spovedanie etc. Maica-mea totusi crede dar nu e practicanta , taica-meu e crestin doar de ochii lumii . Dar cand eram mic nu stateam prea mult pe acasa, stateam pe la vecina-mea unde chiar ca se practica religie si drept urmare am ajuns si eu religios. Ma duceam in fiecare saptamana de cel putin 3-4 ori la biserica, luam anafura ma spovedeam , faceam 3 cruci cand ma gandeam la cuvantul "dracu" si alte aberatii d-astea.Ce m-a schimbat in ateu convins a fost propria experienta . S-a intamplat ceva si mi-am dat seama in momentul ala ca n-are nici un rost, ca totul este o aberatie.Asa ca nu putem zice exact ce ne face crestini sau atei decat mediul inconjurator dar mediul inconjurator ne face tot ce suntem nu numai credintele pe care le avem.problema m-ai grava e cand mergi si iti ocupi majoritatea timpului pe la biserica..nu zice nimeni ca nu e bine sa crezi...dar cand mergi la biserica de 10 ori pe zi sa ii culegi pureci la popa din barba e problema mare..M-ai este,ca generatiile anterioare nu au avut acces la informatie cum avem noi si in acest fel la ori ce cacat mai mare ce se intampla il puneau pe dumnezeu in fata ..azi daca mergi pe drum si vezi vreo chestie m-ai ciudata repede intri pe net si cauti ce si cum ..dar bunica daca merge pe drum si vede o ghinda/capsuna/copac mai altfel decat restul zice ca e creatia lui dumnezeu...sau daca vede un copil mai idiot care urla si face inghet ce zice ca asa a vrut dumnezeu..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wvw Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Puterea tradi?iei Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbert Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 This poll will close on 11-30-2012 at 05:52 AM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loki Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 in fiecare dimineata astept masina spre servici in fata bisericii si toti soferii care trec pe acolo imi dau impresia ca ma saluta pana imi pica fisa ca ridica mana sa-si faca crucesi imi aduc aminte ca am avut multa vreme o problema cu lumea: inainte de revolutie eu ma duceam la biserica, catolic fiind, iar ortodocsii se temeau. Dupa revolutie toti isi faceau cruce la toate bisericile intalnite in cale de devenise parca o moda - de atunci mi s-a acrit, parca se afisau cu asta. Daca merg pe religie imi spun simplu un Tatal Nostru in gand si gata.Concluzie: tine-ti religia pentru tine si baga-ti pula in ailalti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...