System Posted March 16, 2011 Report Posted March 16, 2011 ce nui bine aici?deci eu trebuie sa fac suma divizorilor pari a unui nr si produsul diviziorilor impari a unui nr si trebuie sa le afisez;var d,n,s,p:integer;beginrepeatwriteln('n=');readln(n);until n>0;s:=0;p:=1;d:=1;repeatif n mod d=0 then if n mod 2=0 thens:=s+d;until d>n;writeln(s);repeatif n mod d=0 then if n mod 2>0 thenp:=p*d;until d>n;writeln(p);end.eu asa lam facut.Care-i buba? Quote
Paul4games Posted March 16, 2011 Report Posted March 16, 2011 Uite asa este bine:var d,n,s,p:integer;beginrepeat readln(n);until n>0;s:=0;p:=1;for d:= 1 to n div 2 do if n mod d=0 then if d mod 2=0 then S:=S+d else P:=P*d;if S>0 then Writeln('suma divizorilor pari ai numarului este ',S);if P>0 then Writeln('produsul divizorilor impari ai numarului este ',S);end.LE: BTW nu l-am testat deci nu sunt sigur daca merge 100% +nu sunt sigur daca asta este cel mai eficient algoritm! Quote
sulea Posted March 16, 2011 Report Posted March 16, 2011 ce nui bine aici?deci eu trebuie sa fac suma divizorilor pari a unui nr si produsul diviziorilor impari a unui nr si trebuie sa le afisez;var d,n,s,p:integer;beginrepeatwriteln('n=');readln(n);until n>0;s:=0;p:=1;d:=1;repeatif n mod d=0 then if n mod 2=0 thens:=s+d;until d>n;writeln(s);repeatif n mod d=0 then if n mod 2>0 thenp:=p*d;until d>n;writeln(p);end.eu asa lam facut.Care-i buba?nu stau sa te invat cum sa faci problema, dar pot sa-ti spun ca repeaturile tale se vor rula la infinit, deoarece nu modifici in ele nici pe d, nici pe n, dar le ai ca conditie la iesirea din repeaturi Quote
Robert1995 Posted March 16, 2011 Report Posted March 16, 2011 (edited) Unde se mai invata Pascal ? Am vorbit cu o gramada de oameni de prin Cluj si toate imprejurimile si toate scolile au trecut pe C++Si codul lui Paul4Games e bun da Edited March 16, 2011 by Robert1995 Quote
Paul4games Posted March 16, 2011 Report Posted March 16, 2011 Unde se mai invata Pascal ? Am vorbit cu o gramada de oameni de prin Cluj si toate imprejurimile si toate scolile au trecut pe C++Si codul lui Paul4Games e bun daLa mine la scoala inca se mai invata, adica profesoara ne-a intrebat ce alegem sa invatam Pascal sau C++,iar cum restul din clasa sunt dobitoci am spus eu pascal pentru ca imi place mai mult syntaxa+dupa ce inveti pascalul o sa iti fie destul de usor sa inveti alte limbaje high level ca C++/Vb/Python/etc.... Quote