yo9gjx Posted April 6, 2011 Report Posted April 6, 2011 (edited) Platesti sigur vama, indiferent ce primesti si de ce valoare. Daca erau obiecte aduse de catre o persoana si intr-o limita de valoare erau scutite. SE PLATESTE VAMA LA ORICE OBIECT CE PROVINE DIN AFARA CONTINENTULUI indiferent ca e cadou sau ceva cumparat de tine. Eu am platit vama pentru un aparat primit de la universitatea Stanford desi echipamentul facea parte dintr-un proiect comun.Ideea e sa ai bani pregatiti. Edited April 6, 2011 by yo9gjx Quote
DarkIceee Posted November 3, 2011 Author Report Posted November 3, 2011 Pentru cei care mai au problema asta cu vama . Pachetele ce vin de pe sua si sunt noi sau inpachetate in ambalaj original se plateste un tva de 24% , daca vin sub forma de gift si au o valoare total undeva sub 50$ si spui ca sunt la mana a 2`a poti sa scapi fara sa platesti nimic . Quote
daatdraqq Posted November 3, 2011 Report Posted November 3, 2011 Din cate stiu au catalog cu preturi de referinta . Daca tu il cumperi cu 50 dolari de la un prieten si in catalog figureaza la 1000 dolari , te taxeaza la 1000 . Poti sa-l iei si gratis (cadou) , tot la 1000 te taxeaza .E posibil sa gresesc , n-am primit niciodata din US , dar ceva de genul asta e . Quote
DarkIceee Posted November 3, 2011 Author Report Posted November 3, 2011 Din cate am vb eu cu cel care se ocupa cu adusu de la vama la posta respectiva pentru predare , catalogu se foloseste pentru produsele noi in cutie sau ambalaj original . Eu am primit ceva nou dar scoase din ambalaj original fara nici un cleber sau nimic si am putut sa spun ca nu sunt noi , sunt folosite si cadou si nu depasesc 50$ insa valoarea reala era pe la 500$ . Am scapat fara sa platesc nimic Quote