!_30 Posted October 15, 2006 Report Posted October 15, 2006 Salut !Incerc sa prezint mai jos un paradox , pe care nu ar trebui sa-l treceti cu vederea.Scoala din Romania , dupa parerea mea , din multe puncte de vedere "scartaie" intr-un mod apasator.In primul si in primul rand : "elevi cat si profesori , nu isi mai duc la bun sfarsit functia pe care ar fi trebuit sa o aiba.".Profesori , pe deoparte , nu se mai preocupa asa de mult de ora , de ce nu ar face-o pe bani la pregatire ? .Elevi de pe alta parte , nu mai sunt nici macar atenti la ora , dormind in banca din spate , de prea mult stat pe net ..( pana noaptea tarziu , sau stiu eu ce bairam mare ..).Inainte nu era asa ( intrebati si voi parinti ) , lumea chiar isi facea treaba , elevi chiar invatau , profesori puneau suflet , in cladirea unor "vieti".Scoala era un mod sigur de "trai".Acum ? Din ce in ce mai multi corigenti , repetenti , chiulangi .. ( doar e in pas cu moda , nu ? ).Daca cei cu 10 ani mai mari , au o cultura ( minimala , dar o au ) , mai au auzit de o carte , si pot purta o discutie inteligenta , au un job bun si sunt platiti calumea , acelasi lucru nu se va intampla , cu generatia de azi "conectata la Internet".Cati dintre voi , chiar isi mai fac "temele" . Deja pe multi i-am injurat , si metaforic : "Ce's alea".Cati dintre voi , cand vin acasa , nu incep a butona la PC , online cu ceilalti priteni ?.. Cati chiar se mai gandesc , la un viitor , la ce facultate sa urmeze , ce ar putea face in viata si unde sa se angajaeze.Sistemul e prost , ore multe sunt , profesori "predau" elevilor , niste chestii "invechite" , doar ca asa e programa .. nu mai e placerea de a invata , scoala nu mai inseamna pentru multi "chiar viitorul" , e ceva care trebuie facut .. "si de aceea multi se lasa , inca din liceu..".Profesori nu'si mai dau silinta , informatica de exemplu ,e invatata la gramada , dupa programa , cu pixul si foaia in mana.. Nu e bine chiar asa.I se baga pe gat elevului 10 ani de Pascal si nitel Word , apoi daca merge la o facutlate de informatica e exasperarat cu o gramada de limbaje de progamare fumate , doar ca asa e programa.Mai bine stii unul si bun , nu 100 la nivel minima..Nu mai continui , voi ce aveti de spus ? :? Quote
ENCODED Posted October 15, 2006 Report Posted October 15, 2006 Nu lasa skoala sa`ti strice comportamentul Quote
P1tbull Posted October 15, 2006 Report Posted October 15, 2006 scoala........scoala e de kkt in zilele noastre....pai ce...profesorii acum au elevi favoriti...nu invata o data nu le pune nota...asculta data viitoare.....diferenta asta dintre elevi e de tot kktul.......m-am tot saturat de scoala..din ce in ce mai multi profesori imbecili...profa de informatik..cik nu vrem deloc sa invatam c++.....dar ea nici nu se preocupa sa ne invete asa ceva...face o problema la tabla de una singura...si gata tre sa o stim..ce face aia..ce face cealalta.....deasta isi pierde lumea cheful de scoala..din cauza profesorilor nasparlii...eu ma tin de scoaala cum pot eu mai bine...dar e foarte greu sa te descurci... Quote