Jump to content
DuTy^

R.I.P IPv4 ! Welcome IPv6

Recommended Posts

IPv4 a murit, traiasca IPv6!

Se estimase ca februarie era data la care toate adresele IPv4 ar fi trebuit sa fie alocate.Noul standard IPv6 vine sa ii ia locul.

Cum trecem la IPv6:

Din pacate, trecerea nu se poate face asa, tam-nesam. Desi functioneaza de ceva vreme in paralel, retelele IPv4 si IPv6 au nevoie de gateway-rui speciale.Iar pentru a suporta noul protocol, absolut toate partile si componentele implicate in schimbul de date (router-e, site-uri, aplicatii) vor trebui sa suporte noul protocol.Testul cel mare se va face in data de 8 iunie 2011, atunci cand s-a stabilit Ziua Modiala IPv6. Marile site-uri vor incerca sa vada daca noul protocol functioneaza si ce trebuie schimbat inainte de a se trece cu totul la acesta. Sa vedem cat de matur este protocolul si ce probleme pot aparea.

Sursa: Revista CHIP 04/2011 (pentru mai multe informatii cosultati revista)!

Link to comment
Share on other sites

IPv4 foloseste adrese pe 32 biti si asta inseamna ca poate suporta 2 la puterea 32 de adrese, circa 4,29 miliarde de adrese. Desi pare un numar imens de adrese, iata ca el s-a apropriat de sfarsit! Fata de IPv6 care foloseste adrese in 128 biti adica 2 la puterea 128.. (luati aer in piept si recitati dupa mine) 340.282.366.920.938.000.000.000.000.000.000.000.000 de adrese care ii va permite internetului sa se

dezvolte in voie!

Link to comment
Share on other sites

sa vad cum mai dau cartoanele ./scan 211 =))

Altu' care nu-n?elege :). Se va face doar o trecere la IPv6, adic? nu se va înlocui IPv4 cu IPv6. Cu un minimum de logic? ne d?m seama c? persoanele ce acum au IPv4 r?mân pe IPv4, iar urm?toarele IP-uri care se vor da persoanelor vor fii IPv6.

Link to comment
Share on other sites

eu am inteles ... dar cu timpul va disparea IPv4 , pt ca toti marii jucatori o sa se schimbe instat la IPv6 , si cand o sa scaneze IPv4 o sa mai prinda ceva servere personale si cam atat , hostingurile o sa schimbe instant + nasa.gov la fel ( =)) =)) =)) ) . Ideea era ca o ramana foarte putina lume pe IPv4 si sa mai fie si vulnerabili la diferitele gauri de securitate si mai slabe sanse ... asta pana cand binenteles o sa apara si scanere pt IPv6 :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...