Jump to content
Dragos

Schmidt (Google): Opteaza pentru un Mac in loc de PC daca vrei securitate

Recommended Posts

  • Moderators

Presedintele executiv Google, Eric Schmidt este de parere ca un Mac ofera mai multa securitate decat un PC. Prezent la conferinta D9, fostului CEO i s-a cerut sa ofere un sfat despre siguranta pe Internet. Raspunsul care a surprins audienta a fost: “ Ati putea folosi un Mac in loc de un PC.”

Schmidt a mai adaugat totodata ca utilizatorii de computere ar putea fi mai protejati prin folosirea browser-ului Chrome pentru navigare si activarea autentificarii two-factor (in doi pasi) in Gmail.

Multi s-au intrebat de ce liderul Google nu a recomandat folosirea viitoarelor Chromebook-uri. De retinut aici ca fostul CEO a recunoscut ca la un moment dat a facut parte din board-ul executiv al Apple. Iata asadar si explicatia.

De asemenea, presedintele Google a inclus Apple in “Gasca celor patru” platforme majore de tehnologie.

Potrivit lui Schmidt, Google domina informatia, Facebook identitatea si socializarea, Amazon shopping-ul, iar Apple este specializat in dezvoltarea “produselor frumoase”. Se pare ca Schmidt poarta o deosebita stima si consideratie pentru compania din Cupertino.

Cat despre recomandarea de a folosi Mac-urile, consideram ca nu a fost tocmai un moment propice pentru a sustine aceasta idee. Reputatia Mac ca platforma lipsita de amenintari de securitate a fost zdruncinata recent, cand MacDefender, o forma de malware, a inceput sa afecteze utilizatorii computerelor Apple.

Si pentru a-si demonstra loialitatea pana la capat, Schmidt a mai adaugat ca a avut “un parteneriat de cautare foarte, foarte bun” cu Apple, cu care a reinnoit de asemenea acordul de furnizare de harti pentru iDevice-uri.

Link to comment
Share on other sites

Sistemul de operare al mac-urilor este bazat pe UNIX; din start ele sunt mult mai sigure ca si windows-urile.O sa fie amuzant ca o sa le urce la cap utilizatorilor faptul ca mac-ul este sigur si o sa vina surprizele exact cand nu se asteapta.

Hacking concept:laudati-va ca nu se poate sparge sau ca este 99,9% safe si se va demonstra inversul >:)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...