Jump to content
Pastilatu'

C-Zone Cumparat de RDS

Recommended Posts

Valoarea tranzactiei se situeaza intre 150 si 200 de euro pe abonat, spun aceleasi surse. Avand in vedere ca CZone are aproximativ 5.000 de abonati, inseamna ca valoarea totala a tranzactiei este intre 750.000 si un milion de euro. Daca aceasta suma se confirma, este cea mai importanta preluare a unei retele de cartier din Bucuresti.

Alte surse vorbesc despre o valoare a tranzactiei situata undeva intre 150.000 si 200.000 de euro. Asta ar inseamna ca proprietarii CZone nu au vandut intregul pachet de actiuni.

Despre detaliile contractului vorbeste bloggerul Alex Mihaileanu. Acesta spune ca CZone are cinci ani la dispozitie sa treaca toate contractele pe RDS, iar 30% din fiecare contract nou incheiat revine fostilor patroni.

Totodata, potrivit aceleiasi surse, timp de 30 de ani fostii patroni, alaturi de rudele lor, trebuie sa renunte la orice fel de afacere care ar putea sa concureze RDS pe tripleplay (internet, telefon si TV). Reprezentantii CZone nu au putut fi contactati pentru a oferi detalii, iar cei ai RDS au refuzat sa comenteze.

Prima oara s-a negociat ca CZone sa fie cumparata de o firma elvetiana, anume Swiss Telecom. De remarcat este si faptul ca proprietarii retelei aveau un contract cu Astral, concurentul de temut al RDS.

Graba RCS&RDS de a prelua CZone ar putea fi explicata prin faptul ca RDS are o oferta foarte mare de preluare de la Deutsche Telecom, dar una dintre conditii e ca firma romaneasca sa aiba 800.000 de abonati, spun sursele. RCS&RDS are in prezent aproximativ 700.000 de abonati.

Tot in logica maririi portofoliului de active in vederea vanzarii intra si obtinerea unei licente de telefonie de generatia a treia de catre operatorul de cablu TV. RCS&RDS a obtinut o licenta 3G in urma cu doua saptamani, in urma unei licitatii realizate de IGCTI, contestata de Cosmote si SN Radiocomunicatii.

Sursa: Evenimentul Zilei

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...