Jump to content
cosztynel

Ceva ce ma nedumereste

Recommended Posts

Posted

Uite ceva ce ma nedumereste:

In meseria voastra, cat de des aveti "de-a face" cu metoda programarii dinamice, cand scrieti programe?Dar divide et impera?

Dati exemple daca aveti.

PS:intreb, pentru ca ... eu chiar nu le vad rostul :-/.

Posted

Pai nu au nici un rost in programarea reala eu programez de ceva vreme si nu am avut nevoie niciodata de o matrice spre exemplu dar e bine sa acoperi toate aspectele programarii incat sa ai macar o idee ce sa scrii pe google cand te intalnesti cu o anumita problema.In ziua de azi poti realiza programe destul de complexe fara prea mult creier pentru ca sunt sanse de 99% ca cineva sa fi facut asta inaintea ta si sa gasesti o sursa din care sa te inspiri.Eu am o parere proasta despre oamenii care dau copy paste dar pana la coada cine mai tine cont atata timp cat merge ;).

Posted (edited)
Uite ceva ce ma nedumereste:

In meseria voastra, cat de des aveti "de-a face" cu metoda programarii dinamice, cand scrieti programe?Dar divide et impera?

Dati exemple daca aveti.

PS:intreb, pentru ca ... eu chiar nu le vad rostul :-/.

Eu am fost in lotul national de informatica acum 2 ani, nu m-ai mai calificat o singura data am folosit cautare binara la niste hash-uri in rest e alt cod. Programarea dinamica e un caz particular pentru niste siruri care modeleaza un caz particular de problema.

Recursivitate am mai folosit la arbori, si grafuri(am folosit algoritmi elementari gen: Parcurgeri DFS, BFS, order, preorder...., reprezentari, lanturi, cicluri, in rest nu am folosit... cand o sa mergi la facultate o sa vezi ce inseamna programare.

De exemplu eu mi-am scris propriul meu limbaj de programare, un interpretor de sintaxa gen C orientat pentru AI, cu proprimia mea masina virtuala, avea in jur de 68.000 SLOC, deasemenea si cel mai mare proiect al meu, infara de automate finite si teoria compilari nu am folosit... am folosit pentru echivalente arbore sintactic dar algoritmi rudimentari....

Recursivitatea este des folosita, dar nu divide et impera.

In schimb matematica iti trebuie la greu doar daca vrei sa fi diferit de un programator de rand

Edited by gigaevil