cosztynel Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Am aruncat o privire prin fisierele header ale IDE-ului,in special in "string"/"stdio".Tot ce-am vazut acolo sunt definitii pt tipuri de date si prototipuri ale functiilor, dar definitiile functiilor nu .Unde sunt ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nytro Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 La ce functii te referi? Probabil acele functii se gasesc in "msvcrt.dll" - Microsoft Visual C Runtime, adica un DLL care contine functiile uzuale. Mi s-a parut putin ciudat, dar chiar ieri asta faceam, si am vazut ca un program compilat cu MinGW (portarea compilatorului GCC pe Windows) "leaga" executabilele tot de msvcrt.dll.Nu e nevoie sa fie definite in headere, nu sunt, functiile fac parte din diferite librarii (WinAPI de exemplu - kernel32.dll, user32.dll...) cu care programul tau e legat prin intermediul link-erului. Tu ai nevoie doar de definitia functiei si de librarie, ca sa stie link-erul de unde sa ia functia. Ca idee, functia "connect", cu care conectez un socket la o adresa IP se afla in ws2_32.dll, se include fisierul winsock2.h, dar nu e de ajuns, pentru ca trebuie stiuta si libraria in care se afla, si asta trebuie specificat printr-un parametru la compilator: -l. CodeBlocks are GUI pentru asa ceva, fisierele necesare au extensiile ".lib" sau ".a". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosztynel Posted November 11, 2011 Author Report Share Posted November 11, 2011 (edited) Si functiile din librarii au fost scrise in limbajul de asamblare? Edited November 12, 2011 by cosztynel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...