Anonimul Posted November 15, 2011 Report Posted November 15, 2011 Cu ce imi sugerati sa incep pentru a devenit un programator am 13 ani si vreau sa ma apuc de acum. Quote
bcman Posted November 15, 2011 Report Posted November 15, 2011 Normal la scoala se face algoritmica in Pascal. Nu ar strica sa incepi putin, sa stii Pascal macar la nivel basic. Apoi poti trece la c++. Dupa ce ai prins algoritmica, poti trece la programare serioasa (interfete grafice etc.). Un bun inceput ar fi visual basic sau chiar AutoIT. Depinde mult ce vrei. Deci:-algoritmica : c++, pascal-softuri : java, basic, autoit-web : php, perl Nu sunt asa experimentat, deic asteapta parerea si a altor membrii. Quote
anonim123 Posted November 15, 2011 Report Posted November 15, 2011 La 13 ani eu zic sa te bazezi mult pe matematica, daca vrei sa dai la mate-info. Nu strica sa te uiti peste ceva basic, dar nu intra in detalii, deoarece nu vei intelege nimic, mai ales daca nu faci informatica in generala. Parerea mea e sa inveti serios matematica, iar in clasa a 9a sa incepi usor si cu informatica. Quote
gotr00t Posted November 15, 2011 Report Posted November 15, 2011 Matematica serios, dar serios si dupa mergi pe un mate-info, intensiv info. Quote
totti93 Posted November 15, 2011 Report Posted November 15, 2011 Eu la 11-12 ani am inceput cu Pascalul... Asa mi-am cladit bazele programarii... Pentru inceput iti recomand si tie Pascalul, sau de ce nu C. Pascalul e cam invechit (vorbesc de Pascal in sine, nu de cel OOP cum e Delphi), iar C-ul este mai raspandit. Apoi usor-usor curiozitatea te va face sa cunosti si alte limbaje. In primul rand algoritmica si mersul logic conteaza... Quote