aelius Posted December 22, 2011 Report Posted December 22, 2011 (edited) Dureaza doua minute, cu tot cu reboot, pe un intel chel la 2 Ghz si 2 Gb ram. * minimal install// later edit: am observat apoi ca e VM si ca ai stat sa arati cu mouse-ul alea. Edited December 22, 2011 by aelius Quote
pyth0n3 Posted December 22, 2011 Author Report Posted December 22, 2011 @tex am observat o mare diferenta intre VM si un computer normal cand am instalat multe sisteme Spre exemplu solaris sau fedora iti ia o gramada de timp intrun VM in schimb mult mai putin intrun ambient normalUneori iti convine un VM deoarece faci export la appliance in oricare alt sistem in acest caz tot ce a fost setat intrun sistem virtualizat ramane.Trebuie sa adaug ca singurul sistem operativ cel mai sigur , deci ma refer la cel care vine securizat cu o configurare de default este un sistem BSD. Chiar daca ai pus un server ssh nu reusesti sa faci login nici macar de pe un lan , va trebui sa modifici fisierul de configurare dupa care sa adaugi user si permisiuni.Iar din user nu poti deveni root daca userul nu apartine grupului wheel.De default nu apartine acestui grup iar root nu este abilitat pt login ssh.ssh@user.server.com$ su rootsu: you are not in the correct group (wheel) to su root.$ Iar pentru cei care cauta /etc/shadow vor ramane dezam?gi?i pentru ca nu il vor gasi in sistem.Desi nu vine catalogat ca un standard UNIX Freebsd este unul dintre cele mai sigure sisteme Unix-like Oricum sa nu uitam ca un sistem este sigur atat cat de sigur il face un adminReamintesc pentru cei care nu stiu in prezent exista urmatoarele sisteme care vin catalogate ca UNIX si bineinteles detin inca un suport .Registered UNIX systemsAIX - IBMHP/UX -HPSOLARIS - OracleMac OS X and Mac OS X Server - Apple Sisteme cunoscute mai putinUnixWare - SCO Group Irix - Silicon Graphics NCR UNIX SVR4NEC UX/4800Note:Desi ar mai exista cateva dar nu sunt sigur daca mai vin suportate ca True64 care nu mai este suportat dar a fost cumparat de catre HPHP momentan da un suport pentru sistemele True64 care mai exista dar sursele au fost deja scoase din productie.Non registered Unix system FreeBSD Darwin care e derivat din BSD Note:Din sursa kerneului Darvin e derivat Mac OS Quote
pr00f Posted December 22, 2011 Report Posted December 22, 2011 (edited) Bun FreeBSD-ul, bun./Vezi aici: https://www.rtfm.ro/uncategorized/best-datacenter/Citisem mai demult post-ul îns? nu-l g?sisem, ?i-mi s?rise-n ochi poza de pe 9gag. Edited December 22, 2011 by pr00f Quote
aelius Posted December 22, 2011 Report Posted December 22, 2011 (edited) Am FreeBSD si pe ultrasparcIIi. Apropo @pyth0n3, ai observat ce seek time mic este pe FreeBSD pus pe VM ? Este de 20 de ori mai mic decat pe un sistem fizic.ps: folosesc FreeBSD din 2002 atat in productie cat si acasaBun FreeBSD-ul, bun.Vezi aici: https://www.rtfm.ro/uncategorized/best-datacenter/Pentru login root (via ssh), se poate edita '/etc/ssh/sshd_config' si pune 'PermitRootLogin yes' (apoi restart la ssh) Edited December 22, 2011 by aelius Quote