Jump to content
skull

Why I prefer Python to C#

Recommended Posts

Eu nu inteleg cum pot unii programa in limbaje precum python, in care nici macar nu declari tipul variabilei. Face interpreter-ul toata treaba.

Personal, prefer sa scriu dublu si sa inteleg cum sunt stocate variabilele in memorie, tipul lor, pointeri etc.

Depinde de ce au nevoie sa programeze in limbajul respectiv. La fel de bine putem discuta si pe subiectul: "de ce sa folosim PHP si nu Servlet-uri". Probabil ca alegerea unui limbaj sau a altuia tine de: obisnuinta, facilitati oferite, usurinta in programare si depanare, etc. Fiecare limbaj are bube si atuuri daca stam sa ne gandim mai bine.

Link to comment
Share on other sites

Daca citeati cu atentie postul ati fi inteles ca se refera DOAR la web. A spus ca si-a ales unealta potrivita pentru a-si simplifica algoritmul, intr-un mediu in care viteza nu mai depinde de limbaj, iar la cea mai nasoala eroare stii exact unde sa te duci; in alte limbaje mai complexe dupa ce pierzi cateva zile sa pui la punct niste exceptii iti dai seama ca de fapt buba era in alta parte si ti-ai dori cu toata inima sa schimbi tot proiectul sa-l regandesti/reproiectezi sa iasa acel general purpose asa cum ti-ai dorit, dar acest lucru nu-l mai poti face fiindca stii ca ai atat de mult de codat, in Python dispar ambele cazuri :).

Skull conteaza sa-ti inteleaga altul sursa nu tu, iar la o complexitate mai mare nu stiu cat de bine ai sa te intelegi cu pointerii, mai ales daca sunt implicate si clase, suprasolicitari de operatori si polimorfism (vezi Java de ce i-a eliminat). Nu uita ca altcineva va spune acelasi lucru si despre tine, ca nu are rost sa foloseasca abstractizari tipice C/C++/C# cand poate pur si simplu sa comunice direct cu procesorul in ASM.

Limbajele sunt doar niste unelte si se aleg in functie de aplicatie, platforma, necesitati, iar daca viteza nu conteaza se prefera un interpreter ce foloseste o sintaxa mai usoara decat pseudocodul, unicul limbaj de programare destinat incepatorilor inca folosit de experti: Python. Linuxul, baza, e facuta in C amestecat cu ceva ASM, dar in spatele oricarei distributii pentru asigurarea celorlalte functii si evitarea folosirii shellului se foloseste cel mai mult (detasat) Python, in installuri la pachete, in triggere, fast scripting, orice. Google spune ca prefera oamenii ce stiu si sunt dispusi sa mestereasca Python indiferent de celelalte cunostinte (spune ceva anume despre ei, modul in care vad programarea), Yahoo, Youtube au pagini in py, NASA cum crezi ca-si programeaza acum roboteii si sondele alea chiar si anumite parti din rachete. Nanotehnologia si calculul stiintific este automatizat mult mai usor si desigur prefera Python in 99% din cazuri. Unui elev daca ii arati intr-o ora de informatica Pythonul s-ar putea ca peste cativa ani sa devina un guru in C++/Java cu salariu cacalau pe la nu stiu ce firma, pe cand daca ii arati direct robustetea unui limbaj serios de programare atunci cu siguranta ora viitoare nici nu va vrea sa mai auda de asa ceva.

Si asta e doar inceputul :).

Edited by cmiN
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...