Jump to content
Krisler12™

Cum se genereaza PIN-ul folosit la reincarcarea cartelelor telefonice ?

Recommended Posts

Posted

Stie cineva care e algoritmul de generare al acestor numere PIN ?

Daca, sa zicem, s-ar afla algoritmul, numerele PIN ar putea fi folosite sau ele sunt generate dinainte si puse intr-o baza de date si numai ce l-ai activat il noteaza ca "Activat" ?

Nu a incercat oare nimeni pana acum sa faca asta ca nu prea am mai vazut/auzit pe la nimeni de asa ceva desi pare o idee destul de buna ?

Posted

Sa gandim logic: daca tu cumperi din magazin cartela aia pe care o razui inseamna ca numerele sunt generate inainte fiind activate in momentul introducerii in telefon - reteaua companiei,dupa care sunt marcate intr-o baza de date banuiesc,ca fiind utilizate.Dupa nu stiu cate introduceri gresite cartela se blocheaza deci nu ar merge un bruteforce :)

Posted

Pai logic ca ele sunt generate inainte si depozitate intr-o baza de date impreuna cu valoarea aferenta lor. Daca te uiti atent pe cartela o sa vezi ca au si o serie care este folosita in caz ca cineva ghiceste acel cod.

Eu am patit ceva asemanator apoi am mers cu cartela la serviciul pentru clienti si s-a rezolvat.

Posted

Si cele printate si cele razuite vin din aceeasi 'gloata' am impresia.

Cand eram mai tinerel incercam sa-mi dau seama cum sunt generate codurile de pe cartelele prepaid de la dialup. Vremuri...

Desi, nu am ajuns prea departe si intre timp aparusera retelele de cartier.

Revenind... Nu stiu cat noroc vei avea, am pe undeva la praf putina documentatie pe tema asta, daca mai esti interesat am sa o caut.

Cius!