Jump to content
hanibal

{php} Rezolvarea error page 404 N0T FounD

Recommended Posts

Ati facut vreodata un site, construit structura si deodata peste ceva timp v-ati decis sa va refaceti complet site-ul inclusiv si structura lui? Ei, daca aveti un site deja stabilit, schimbarea structurii poate sa fie un mare chin pentru voi si pentur userii vostri, sau pentru oamenii care va cauta site-ul cu ajutorul motoarelor de cautare. Acest tutorial ca ajuta sa evitati sa aveti parte de erorile de tipul "Error 404 Not Found" si sa redirectati userii inapoi la noul vostru site.

Sa spunem ca aveti cateva fisiere ca acestea:

Site-ul tau

/index.php

/pagina1.php

/pagina2.php

/pagina3.php

Structura noului tau site doresti sa fie aceasta:

Site-ul tau

/index.php

/articole.php (a fost pagina1.php)

/imagini.php (a fost pagina2.php)

/guestbook.php (a fost pagina3.php)

Acuma vom presupune ca veti sterge vechile fisiere dupa ce va veti reface design-ul site-ului.Cand site-ul vostru rula inainte, aveti circa sa aproximam 10 site-uri cu care ati facut link exchange, si ati mai indexat site-ul si in motoarele de cautare. Cand userii dau click pe link-urile vechi, ei vor avea parte de o eroare de tipul "Error 404 / Document not found error message" Haideti sa incercam sa evitam astfel de erori si sa redirectam userii catre noul vostru site.

Primul lucru care trebuie sa-l facem este sa construim script care sa se ocupe cu erorile de acest tip. Eu folosesc un script care include fisierul index.php, da un mesaj user-ului in partea de sus a paginii si face redirectarea catre pagina principala dupa 2 secunde. Uite cum:



<?php
//error404.php
echo "<font color="#FFFF00" size="3"> <center>[b]Ati accesat o pagina care e fost schimbata sau nu mai exista. Veti fi redirectati catre pagina noastra principala peste 2 secunde![/b]</center></font>";
//Meta refresh pentru a-i trimite inapoi la index.php
echo "<meta http-equiv="refresh" content="2;URL=/index.php">";
//includem index.php pentru ca sa ii oferim si altceva in afara de o eroare urata.
include 'index.php';
?>


Asta a fost! Un script foarte simplu care va scapa de acea eroara urata si va redirecteaza userii catre pagina voastra.

In continuare va vom explica cum sa modificam fisierul htaccess care permite server-ului Apache sa foloseasca acest nou script.

Pentru a realiza urmatorul pas trebuie sa aveti drepturi de administrator catre configurarea server-ului de Apache sau sa trimite-ti un email catre administrator si sa il rugati sa va permita sa faceti acea modificare in fisier. Fisierului httpd.conf trebuie adaugata o directiva pentru directorul unde aveti gazduit site-ul. sa presupunem ca pentru acest director. /www/htdocs. Aceasta este linia catre fisierul httpd.conf trebuie neaparat sa o aiba pentru ca acest fisier .htaccess sa functioneze:


<Directory /www/htdocs/yoursite>
AllowOverride FileInfo
</Directory>

Dupa ce ati facut acest lucru, trebuie sa creati un fisier cu numele ".htaccess" si sa il plasati in directorul site-ului. Uite ce simplu este fisierul .htaccess este:

ErrorDocument 404 /error404.php

A fost simplu nu? Dupa ce ati facut toti pasii de deasupra, puteti sa il testati. Sa apelam http://www.domeniu.ro/eroare1.php (unde eroare1.php este un fisier care nu exista). dupa ce ati apelat acest fisier ar trebui sa fiti redirectati catre site-ul vostru si sa vedeti un mesaj care apare pentru 2 secunde in partea de sus a ecranului si apoi sa fiti redirectati inapoi la fisierul index.php

Felicitari. Ati "manevrat" toate link-urile stricate catre site-ul vostru inapoi la pagina voastra principala.Nu veti mai pierde trafic la modificarile care le veti face pe viitor. Numai sa nu stergeti fisierul error404.php.

Iata cateva erori mai particularizate care le-ati putea face pentru site-ul vostru. Folositi aceeasi metoda care am folosit-o.

Iata lista cu erorile frecvente care le primiti:

Eroare la user

400 Bad syntax

401 Unauthorized

402 Not Used (Payment Granted)

403 Forbidden

404 Not Found

Eroare la server

501 Not Implemented

502 Overloaded

503 Gateway Timeout

credits: php Portal

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...