Zaoane Posted March 23, 2012 Author Report Share Posted March 23, 2012 (edited) grub.ucf-dist # If you change this file, run 'update-grub' afterwards to update# /boot/grub/grub.cfg.GRUB_DEFAULT=4GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=trueGRUB_TIMEOUT=10GRUB_DISTRIBUTOR=`lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo Debian`GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="text splash nomodeset vga=791"GRUB_CMDLINE_LINUX=""# Uncomment to disable graphical terminal (grub-pc only)#GRUB_TERMINAL=console# The resolution used on graphical terminal# note that you can use only modes which your graphic card supports via VBE# you can see them in real GRUB with the command `vbeinfo'#GRUB_GFXMODE=640x480# Uncomment if you don't want GRUB to pass "root=UUID=xxx" parameter to Linux#GRUB_DISABLE_LINUX_UUID=true# Uncomment to disable generation of recovery mode menu entries#GRUB_DISABLE_LINUX_RECOVERY="true"# Uncomment to get a beep at grub start#GRUB_INIT_TUNE="480 440 1"La reboot nu se schimba nimic, ma refer la ordinea SO-urilor in bootloader. Edited March 23, 2012 by Zaoane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyth0n3 Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Linia de cod pe care ti-am dato sudo sed -i'.bak' 's/GRUB_DEFAULT=0/GRUB_DEFAULT=4/' /etc/default/grub.ucf-dist && sudo update-gruba setat directiva GRUB_DEFAULT cu valoare 4 in fisierul /etc/default/grub.ucf-distGRUB_DEFAULT=4Directiva GRUB_DEFAULT stabileste care ar trebui sa fie prima linie in meu in faza de boot Avand in vedere faptul ca numaratoarea pleaca de la 0 , valoarea 4 face in asa fel incat linea de default in menu care ar trebui sa fie prima este a 5 linie din fisierul grub.cfg0 menuentry 'Ubuntu, with Linux 2.6.39.4' --class ubuntu --class gnu-linux --class gnu --class os 1 menuentry 'Ubuntu, with Linux 2.6.39.4 (recovery mode)' --class ubuntu --class gnu-linux --class gnu --class os 2 menuentry "Memory test (memtest86+)" 3 menuentry "Memory test (memtest86+, serial console 115200)"4 menuentry "Windows 7 (loader) (on /dev/sda1)" In teorie daca fisierul de configurare vine citit de catre grub ar trebui sa afiseze prima linie in menu 4 menuentry "Windows 7 (loader) (on /dev/sda1)" Nu inteleg ce se intampla la tine in sistem si de ce grub nu reuseste sa preia noile directive in memoriePobabil in memorie ramana directiva veche GRUB_DEFAULT=0 si face in asa fel incat Linux sa apara ca primul sistem in menu in faza de boot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo123 Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Incerca apt-get install startupmanager startupmanager // nu e o abordare "linux-style" dar e posibil sa rezolve problema Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyth0n3 Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 (edited) Incerca apt-get install startupmanager startupmanager Startup-manager va modifica aceleasi fisiere de configurare, important e ca grub sa citasca noile directive. Edited March 23, 2012 by pyth0n3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaoane Posted March 23, 2012 Author Report Share Posted March 23, 2012 S-a virusat Linuxu' jojo123 : am incercat, nici o schimbareHai sa-l lasam in pace asa cum e, nu cred ca are rost sa ne mai stoarcem creierii. Deocamdata eu ma bucur ca am invatat unele lucruri noi si ca mi-am refacut bootloaderu.Multumesc frumos pentru ajutorPS: Cine a dat rating de 5 stelute la acest topic? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
u0m3 Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Zaoane: De curiozitate ce versiune de BackTrack ai instalat?Eu am facut un test pe un virtual PC (hdd 60GB, partitionat 30GB pentru windows formatat NTFS + ce partitii mai face setup-ul de Windows7, restul 30GB unformatted; din BackTrack 5 R2 instalat cu optiunea use free space) si a mers bootloader-ul fara probleme... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaoane Posted March 27, 2012 Author Report Share Posted March 27, 2012 BackTrack 5 R1 an instalat pe el.Nu e vorba ca merge sau nu merge bootloaderul.Problema o fost ca am facut downgrade de la GRUB2 la GRUB si nu mai vedeam partitia de Windows. Pana la urma am remediat problema cu reinstalarea GRUB2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gioni09 Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 Încearc? cu „DUAL BOOT” g?se?ti cu Google,sper s? te ajute(100%),garantez. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackJokerKode Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 Sfatul meu este sa il rulezi ca virtual machine,foloseste vmware sau virtualbox pentru asta.Succes:). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...